Hyppää sisältöön

Matkailijan tapahtumakalenteri kesäkuulle – minne mennä juuri nyt?

Kirjoittajan oletuskuva
Jenna Lehkonen Päivitetty: 01.06.2011
Kesä alkaa! Kokosimme matkailijan parhaat palat ja tapahtumat maailmalta.

Nashville Country Music Festival, 9.-12. kesäkuuta

Country-musiikin kotikaupungissa, Yhdysvaltojen Nashvillessa järjestettävä Country Music -festivaali on vuoden kohokohta monille tämän musiikkigenren ystäville.

Tapahtuma näkyy ja kuuluu ympäri kaupunkia ja neljän päivän aikana lavoille nousee satoja esiintyjiä. Country-tähtien joukossa nähdään esimerkiksi Shania Twain.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Country Music Festival

The Dreaming, 11.-14. kesäkuuta

Australian Sunshine Coastilla sijaitsevassa Woodfordiassa järjestetään kesäkuussa kulttuurintäyteinen The Dreaming -viikonloppu.

Kolme päivää ja neljä yötä kestävä festivaali koostuu musiikkiesityksistä, kansanparannuksesta, seremonioista ja rituaaleista, sekä nuotion ympärillä kerrotuista tarinoista. Osansa tunnelmasta luovat myös baarit, ruokamarkkinat, elokuvaesitykset, työpajat ja komediaesitykset.

The Dreaming Festival

Äitienpäivä Luxemburgissa, 12. kesäkuuta

Suomessa äitienpäivä oli ja meni, mutta Luxemburgissa äidit juhlivat vasta kesäkuun toisena sunnuntaina, 12. kesäkuuta. Mikäli siis haluat ottaa äitienpäivän juhlallisuudet ja lahjat uusiksi, kannattaa suunnata viikonloppulomalle Luxemburgiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Isänpäiviä maailmalla, 12. ja 19. kesäkuuta

Isääkään ei maailmalla unohdeta kesäkuussa. Belgiassa isänpäivää vietetään kesäkuun toisena sunnuntaina, Alankomaissa, Iso-Britanniassa, Irlannissa, Kanadassa, Yhdysvalloissa, Meksikossa ja Venezuelassa 19. kesäkuuta.

Ascotin laukkakisat, 14.-18. kesäkuuta

Ascotin laukkakisat ovat instituutio brittiläisessä urheilumaailmassa ja seuraelämässä. Ascotin 300-vuotias rata on maailman tunnetuin laukkarata, jonka reunamille kerääntyy kesäisin tuhansia laukkaurheilun ja samppanjan ystäviä. Royal Ascot –tapahtuma järjestetään 14.-18. kesäkuuta.

Ascot

Bloomsday, 16. kesäkuuta

Kesäkuun 16. päivänä Irlannissa juhlistetaan kirjailija James Joycen kuuluisaa Odysseus-teosta. Bloomsday tuo esimerkiksi Dublinin katukuvaan 1900-luvun alun asuihin pukeutuneita ihmisiä ja pubikierroksella olevia juhlijoita. Teosta kunnioitetaan lukuesityksillä ja dramatisoinneilla.

Discover Ireland

Juhannus ruotsalaisittain, 21.–23. kesäkuuta

Suomalainen juhannus on kaikille tuttu, mutta kesäkuussa kannattaa käydä myös länsinaapurissa katsomassa miten keskikesän juhlaa siellä päin vietetään. Juhannuskokkoja ja -salkoja voi ihailla esimerkiksi Öölannissa, joka on tunnettu juhannusjuhlistaan.

Visit Sweden

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Keskiaikainen jalkapallo-ottelu Firenzessä, 24. kesäkuuta

Firenzen Piazza Santa Crocella voi kesäkuussa ihmetellä keskiaikaista jalkapalloa, kun Calcio Fiorentino –ottelut käynnistyvät.

Väkivaltainen peli on lähtöisin 1500-luvulta ja se on eräänlainen sekoitus jalkapalloa ja taistelulajeja. Calcio-pelissä ei useinkaan vältytä loukkaantumisilta ja otteluita joudutaan perumaan. Kesäkuun 24. päivänä on kuitenkin perinteistä pelata ystävällismielinen erä keskiaikaista jalkapalloa.

Firenze Turismo

Roskilde Festival, 30. kesäkuuta–3. heinäkuuta

Tanskan Roskildessa vuosittain järjestettävä Roskilde Festival on pohjoismaiden suurin musiikkitapahtuma ja yksi Euroopan suurimmista rockfestivaaleista.

Kesä-heinäkuun taitteessa järjestettävän festivaalin kokoonpanoon kuuluu useita kymmeniä kansainvälisiä artisteja. Vuonna 2011 esiintyjälistalla ovat muiden muassa Iron Maden, Kings of Leon ja Lykke Li.

Roskilde Festival

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen