Hyppää sisältöön

Sun Express

Mia Pennanen Päivitetty: 24.07.2023
Sun Express on Turkish Airlinesin ja Lufthansan omistama halpalentoyhtiö.

Palkittu halpalentoyhtiö

Turkkilais-saksalainen Sun Express perustettiin vuonna 1989 Turkish Airlinesin ja Lufthansan toimesta, joiden tavoitteena oli hyödyntää Turkin Antalyan alueen matkailupotentiaali. Nykyisin SunExpress kuljettaa vuosittain noin 10 miljoonaa matkustajaa.

Sun Express on täysin sen perustajayhtiöiden omistuksessa: sekä Turkish Airlines että Lufthansa omistavat lentoyhtiöstä puolet. Lentoyhtiön pääkonttori sijaitsee Antalyassa, ja toinen konttori löytyy Saksan Frankfurtista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yhtiö lentää noin 100 kohteeseen yli 30 maassa. Kohteet sijaitsevat pääosin Euroopassa, mutta yhtiö lentää myös muutamiin kohteisiin Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa.

Aiemmin Sun Express on lentänyt myös Izmirin ja Helsingin välillä, mutta tällä hetkellä yhtiö ei lennä Suomeen. Lentoyhtiöllä on reittejä esimerkiksi Tukholmasta ja Tallinnasta.

Sun Expressille on vuosien saatossa myönnetty useita palkintoja. Se on nimetty muun muassa maailman parhaaksi lomalentoyhtiöksi sekä Turkin turvallisimmaksi lentoyhtiöksi.

Yhteystiedot

Sun Expressin englanninkieliset verkkosivut löytyvät osoitteesta www.sunexpress.com.

Lentoyhtiön asiakaspalvelun tavoittaa englanniksi puhelimitse numerosta +358 9 425 524 90 sekä WhatsAppilla numerosta +90 541 444 0797. Yhtiön verkkosivuilta löytyy myös yhteydenottolomake.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen