Hyppää sisältöön

Viron kevät täyttyy tapahtumista – katso toukokuun parhaat

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 24.04.2013
Virossa riittää tapahtumia koko kevään ja kesän ajan - Rantapallo kokosi toukokuun mielenkiintoisimmat tapahtumat.

Tarton keväiset opiskelijapäivät 29.4.-5.5.

Toukokuun alku on mainio aika tutustua opiskelijakaupunki Tarttoon, jossa vietetään viikon ajan opiskelijapäiviä. Kaupungissa järjestetään viikon aikana lähes parisataa viihdetapahtumaa konsertteineen ja karkeloineen.

Tarton opiskelijapäivät

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jõhvin balettifestivaalit 9.-12.5.

Tanssitaiteesta kiinnostuneiden kannattaa toukokuussa lähteä Itä-Virumaan Jõhviin, jossa järjestetään kansainväliset balettifestivaalit. Tänä vuonna päävieraat saapuvat Moskovasta, mutta Lasten Balettigaalassa lavalla nähdään myös virolaisten balettikoulujen nuoria lahjakkuuksia.

Jõhvin balettifestivaalit

Tallinna Ralli 10.-11.5.

Suomalaiset rallin ystävät suuntaavat toukokuussa Viroon, kun Tallinnassa järjestetään kaksipäiväinen ja 10 erikoiskokeen mittainen kilpailu.

Tallinna Ralli

Vintage Tallinn 11.5.

Kahdeksatta kertaa järjestettävä Vintage Tallinn on virolaisen vintage- ja retrokulttuurin päivä, jonka tarkoituksena on tehdä tunnetuksi lähimenneisyyden kulttuuria, muotia ja muotoilua. Kävijät voivat shoppailla esimerkiksi vaatteita, koruja, levyjä ja huonekaluja tai seurata vaikka burleskiesitystä. Tallinnan Lillepaviljonissa järjestettävässä tapahtumassa pääsee maistelemaan myös aihepiiriin sopivia herkkuja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vintage Tallinn

Tallinna-päivä 15.5.

Toukokuun puolivälissä vietettävä Tallinna-päivä on mukava ajankohta tehdä visiitti Viron puolelle. Kaupunki liittyi hansakaupunkien joukkoon vuonna 1248 saatuaan Lyypekin kaupunkioikeudet, joita juhlistetaan vuosittain toukokuussa. Karkelo tuo Tallinnan kaduille erilaisia hauskoja tapahtumia.

Tallinna-päivä

RegiÖÖ-kansanperinnefestivaalit 15.-18.5.

Tartossa vietettävät kansanperinnefestivaalit tuovat kaupunkiin muusikoita, tanssijoita ja käsityötaitajia Pohjoismaista, Baltian alueelta, Puolasta ja Venäjältä. Festivaalin tapahtumiin voi osallistua Tarton keskustan lisäksi myös esimerkiksi Nukke- ja teatterimuseossa sekä Jaanin kirkossa.

RegiÖÖ-kansanperinnefestivaalit

Türin XXXVI kukkamessut 17.-19.5.

Perinteiset Türin kukkamessut on järjestetty jo 36 vuoden ajan. Noin 100 kilometrin päässä Tallinnasta sijaitseva kaupunki täyttyy toukokuussa jopa 700 puutarha-alan kaupustelijasta ja houkuttelee kymmentuhatpäisen yleisön.

Tallinnassa kukkaloistoa voi ihailla 24. toukokuuta lähtien, kun kolme kuukautta kestävä kukkaisfestivaali tuo värit ja vehreyden kaupunkiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Türin kukkamessut

SEB Maijooks -naistenjuoksu 18.5.

Vuodesta 1988 saakka Tallinnassa järjestetty naisten kuntourheilutapahtuma on hauska aktiviteetti myös niille, jotka eivät normaalisti tunnustaudu himourheilijoiksi. Seitsemän kilometrin mittaisen reitin voi taittaa juoksun lisäksi myös kävellen – halutessaan vaikka sauvojen kanssa. Yli 13 000 osallistujan kevätkarnevaali päättyy konserttiin, ja myös lapset ja miesväki on huomioitu omalla ohjelmalla.

www.jooks.ee

Museoiden yö 18.5.

Toukokuun 18. päivänä Virossa vietetään eurooppalaiseen tyyliin Museoiden yötä, jolloin tapahtumaan ilmoittautuneet museot avaavat ovensa yleisälle veloituksetta iltakuudesta yhteentoista yöllä. Tänä vuonna tapahtuman teema on Ihmisiä yössä.

Museoiden yö

SEB Tartu Rattaralli -pyöräilypäivät 31.5.-2.6.

Toukokuun loppu huipentuu Tartossa pyöräilytapahtumaan, joka houkuttelee paikalle jopa 7 000 kilpa- ja kuntopyöräilijää ympäri Eurooppaa. Vaihtoehtoja löytyy kaikille ammattilaispolkijoista lapsiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

SEB Tartu Rattaralli

Lähde ja kuva: Visit Estonia