Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Kannattaako viinaralli? Täältä saat edullisimmat kesäjuomat

artikkelin kuva
Matkailu-uutiset
Uusi suomalainen hintavertailu selvitti kannattaako kesäjuomia lähteä hakemaan lahden toiselta puolelta.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 08.06.2012
facebook   whatsapp

Juomahinnat vertailussa

Kesän kynnyksellä monet matkailijat pohtivat virvokkeiden hankkimista – lähteäkö lahden toiselle puolelle edullisempien hintojen perässä vai kurvatako suosiolla Alkoon? Onko viinaralli edes kannattavaa?

Matkalehden huhti-toukokuussa suorittama alkoholijuomien hintavertailu paljasti hämmästyttäviä jopa 300 prosentin hintaeroja myyntipaikkojen välillä. Edullisimmat hinnat löytyivät hieman yllättäenkin laivayhtiöiden myymälöistä.

Vertailussa tutkittiin muun muassa oluen, kuohuviinin ja jälkiruokaliköörien hintoja Suomen Alkossa, laivayhtiöiden alkoholiliikkeissä, Tallinnan Prisma- ja Rimi-tavarataloissa sekä satamaterminaalin viinakaupoissa. Mukana oli myös Finnair.

Suurimmat erot oluen hinnassa

Tallinnaan matkustetaan usein täydentämään juomavarastoja esimerkiksi kesän juhlia varten. Vertailun mukaan se on varsin kannattavaa: 12 pullon kuohuviinilaatikko irtoaa laivalla 29,90 eurolla, kun taas Alkossa vastaavasta määrästä saa pulittaa 95,88 euroa.

Ällistyttävä 300 prosentin hintaero löytyi kuitenkin olutosastolta. Vertailu paljasti 24 tölkin olutlaatikon maksavan Tallinkin laivalla 9,90 euroa kun taas Alko laskuttaa samasta tuotteesta huimat 44 euroa.

Myös konjakkia saa Suomenlahdelta selvästi edullisempaan hintaan – Tallinkilla pullo maksaa 29,95 euroa siinä missä Rimi-tavaratalo Virossa veloittaa 68,43 euroa.

Yllätyksiä viinakaupan tiskillä

Vertailu paljasti Tallinnan tavaratalojen ja satamaterminaalin viinakauppojen hinnat yllättävän korkeiksi. Monet matkailijat yllättyvät myös Tallinnan viinakauppojen tiskeillä hintaan lyötävästä pantista, joka nostaa 24 tölkin laatikon hintaa noin kahdella eurolla. Laivoilla panteista ei peritä lisämaksua.

Matkalehden mukaan laivayhtiöiden ennakkotilaus osoittautui lähes poikkeuksetta edullisimmaksi ja toimivimmaksi ostotavaksi. Laivayhtiöt luovuttavat juomat ennakkotilauksen tehneelle matkustajalle juuri ennen tullia pullojen edestakaisin raahaamisen välttämiseksi.

Lähde: Matkalehti
Kuva: Flickr / archer10 (Dennis)

Lue kommentit (3) Jätä kommentti

 1. SuperAlkossa on jo kaksi kertaa ollut ikävä yllätys punaviineissä, jotka ovat olleet pilalla. Ns. normaalikorkki on vuotanut ja viini oksidoitunut. Niitä ei kannata ostaa.


 2. Ehdttomasti kannattaa ostaa joko laivalta tai maista melkein mitä tahansa
  alkohiluomaa tai ne, jotka vielä polttavat tupakkaa.
  Viimeaiikainen julkinen keskustelu Suomen veropolitiikasta vielä lisää viinan, oluen, londrink juomien ostamista laivasta tai Tallinnan viinakaupoiosta, Eli kiitos Jyrkin hallitus viina ja savukeveron nostamisesta.
  Tämähän takaa tulevat ressut vaikka autolla ja otaa joko perheen juhliin tai muten vain alkoholivaraston täydentämistä.


 3. Satunnaisesti viinaturisteja opastetaan mukavasti mm. blogissa: http://tallinnatutuksi.blogspot.fi/

  Edullisin vaihtoehto on tällä hetkellä nimenomaan Tallinkin Pre-Order palvelu, joka turhan usein sekoitetaan käytössä olevaan Car-Order palveluun tai sitten laivahintoihin.

  SuperAlkon ja muiden tallinnalaisten juomahintoihin lisätään aina pantit, jotka ovat peräti 1,92 euroa per olutlaatikko. Eli vaikka SuperAlkossa hinta olisi 9,90 ja Tallink Pre-Orderissa sama, niin SuperAlkon hinta on kassalla melkein pari euroa per lava kalliimpi.


 4. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.