Hyppää sisältöön

Taidetta Mäntyharjun loma-asuntomessuilla

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 25.01.2011
27.6.–10.7.2011 järjestettävien yhdeksänsien valtakunnallisten loma-asuntomessujen teemoina ovat loma-asumisen ekotehokkuus ja taide.

– Taide sopii hyvin loma-asuntomessujen toiseksi teemaksi, koska pohjimmiltaan sekä lomailussa että taiteessa on kyse mielen virkistyksestä. Ja totta kai taideteokset tuovat lisää mielenkiintoista koettavaa messukävijöille, miettii Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen.

– Mäntyharju on tunnettu kulttuurikuntana ja tätä puolta haluamme tuoda esille myös messuilla, projektipäällikkö Asko Patjas jatkaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Taidekeskus Salmela mukana messuilla

Taide näkyy monin tavoin näyttelykohteissa ja ulkoalueilla. Taide-elämyksistä vastaava mäntyharjulainen Taidekeskus Salmela tuo useisiin messukohteisiin nähtäväksi suomalaisten taiteilijoiden teoksia. Lisäksi messualueella on esillä veistostaidetta. Pääportilla kävijöitä tervehtii Ernst Mether-Borgströmin neljä metriä korkea Tervehtijä-patsas.

Taidekeskus Salmelan toiminnanjohtaja Tuomas Hoikkala odottaa innolla yhteistyötä Loma-asuntomessujen kanssa.

– Myös kotien sisustus on taidetta ja kuvataide sopii mainiosti niin koteihin kuin mökeillekin. Ensi kesänä Salmelan nuorten lahjakkaiden kuvataiteilijoiden teoskokoelmat tavoittavat aivan uusia yleisöjä messukohteissa, miettii Hoikkala.

Sen lisäksi, että Salmela tuo taidetta messualueelle ja -kohteisiin, sen omassa pihapiirissä näkyy tulevana kesänä lomarakentaminen. Pihaan nousevat kesäksi suunnittelija Jukka Rintalan huvimaja Lumilumme sekä Saara Karirannan ja Tuomo Rosenlundin TALO-projekti.

Kuva: Loma-asuntomessut

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen