Hyppää sisältöön

Majoitusyritykset eivät hyödynnä sosiaalista mediaa

Kirjoittajan oletuskuva
minnam Päivitetty: 05.04.2010
Viime aikoina erityisen mielenkiinnon kohteeksi matkailumarkkinoinnissa on noussut sosiaalinen media, jolla tarkoitetaan erilaisia vuorovaikutteisia verkkoteknologiaan pohjautuvia yhteisöjä.

Itä-Suomen yliopiston Matkailualan opetus- ja tutkimuslaitoksen eTourismProfiler-hankkeessa tehdyn tutkimuksen mukaan yksityiset suomalaiset majoitusyritykset eivät käytä sosiaalista mediaa internetmarkkinoinnissaan juuri lainkaan. Vastaavasti Euroopassa yritykset ovat ottaneet suosittelusivustot ja uutiskirjeet jo laajasti käyttöön.

Mainonta ja myynti jo hallinnassa

Tulosten perusteella näyttää siltä, että yksityiset matkailuyritykset hyödyntävät internetiä ensin mainostamisessa, ottavat sitten käyttöönsä sähköisen kauppapaikan ja vasta sen jälkeen hyödyntävät internettiä asiakkaan kanssa kommunikointiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sosiaaliseen mediaan panostavilla suomalaisilla yrityksillä on erinomaiset mahdollisuudet saavuttaa kilpailuetua sosiaalisen median kohderyhmien osalta. Tilanne voi muuttua tulevaisuudessa, kun yhä useammat yritykset ottavat sosiaalisen median vaikutuskanavia käyttöönsä.