Hyppää sisältöön

Linnateatteri esittää Seitsemän veljestä

Kirjoittajan oletuskuva
minnam Päivitetty: 23.05.2010
Linnateatterin helteisen kesän 2010 haaste tulee olemaan herkkua kesäteatterikomedioiden ystäville. Suomalaisen kirjallisuuden klassikko Seitsemän veljestä saa ympärilleen upouuden käsikirjoituksen.

“Kaikilla meistä on jonkinlainen mielikuva tai muisto Seitsemästä veljeksestä. Joku on nähnyt ikimuistoisen teatteriesityksen jossain päin maata: kesäteattereiden ohjelmistossa se lienee esitetyin teos. Klassikoissa on voimaa ja ne kestävät reippaampaakin käsittelyä – jopa oikein yllyttävät siihen. Tämän esityksen ohjaajana mietin, mikä tässä minua eniten kiehtoo, ja kyllä se on se vilpitön näyttelemisen riemu ja energia. Näyttelijä kun olen, en voi muuta kuin ihailla näiden veljien heittäytymistä, rytmiä ja tarkkuutta.” kertoo tunnelmistaan harjoitusten lomasta ohjaaja Kari-Pekka Toivonen.

Mukana on noin seitsemän veljeksen lisäksi koko kirjan keskeisin henkilögalleria – ja varmemmaksi vakuudeksi vielä hyppysellinen muitakin Kivestä veistettyjä hahmoja. Matematiikan (ja draaman) lakeja uhmaa armoitettujen koomikoiden ABC-kirja eli Jukka Rasila, Miska Kaukonen, Santtu Karvonen ja Kalle Lamberg.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Linnateatterin Seitsemän veljeksen näkeminen kuuluu suorastaan yhteiskuntakelpoisuuteen. Ja näytelmälle oikeat puitteet tarjoaa katettu Teatteri Emma Kailon saaressa, jonka sylissä on helppo nauraa ja viihtyä kesäisinä iltoina, kun on kerrankin hauskaa olla suomalainen! Näytelmän ensi-ilta on 28.5.2010 ja esityskausi jatkuu 21.8.2010 saakka.