Hyppää sisältöön

Liikuntakevät startattiin Messukeskuksessa

Kirjoittajan oletuskuva
minnam Päivitetty: 08.03.2010
Liikunnalliset suomalaiset avasivat kevätliikuntakauden viikonloppuna Helsingin Messukeskuksessa kuuden tapahtuman kokonaisuudessa.

TNS Gallupin tekemän kävijätutkimuksen mukaan kävijät ovat valveutuneita ekologisissa asioissa harrastuksiinsa liittyen. Yli puolet kävijöistä pyrkii hankkimaan kestäviä välineitä ja varusteita, joiden vaihtoväli on pitkä. Noin viidenneksellä kävijöistä tuotteiden ostopäätökseen vaikuttaa valmistuksessa käytettyjen materiaalien ekologisuus. Lähes kaikista tuoteryhmistä löytyykin tuotteita, joiden materiaalit ja valmistustavat ovat saaneet ympäristömerkkejä. Yritykset ovat huomioineet toiminnassaan vastuullisuuden laajemminkin tekemällä hyväntekeväisyyttä eri tavoin.

– Kestävä kehitys on nykypäivänä todella tärkeä osa yritysten toimintaa eri muodoissa. Halpatuotannosta on siirrytty tuotteisiin, joille annetaan useamman vuoden takuu. Valmistusprosessit on tarkkaan mietitty ja yritykset kantavat vastuuta luonnosta myös erilaisin tempauksin, kuten järjestämällä vuoristoseuduille roskien siivousta, kertoo tuotepäällikkö Tarja Strengel Vandernetistä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Merkkituotteet kysyttyjä messuilla

Talvihangista huolimatta messuilla oli kysyntää mm. uintitarvikkeille, golf-välineille ja kalastustarvikkeille. Kävijöitä kiinnostivat messuilla etenkin merkkituotteet. Uutuutena tänä vuonna messuille rakennettu Retkikylä esitteli eri merkkien väline- ja varusteuutuuksia. Alue sai kävijöiltä paljon kiitosta.

– Merkkituotteille on näillä messuilla kysyntää, sillä täällä käy valikoitunutta porukkaa, joka odottaa saavansa messuilta laatutuotteita ja erikoisuuksia, kertoi Halosenurheiluosaston osastopäällikkö Juha Antikainen.

Ensimmäistä kertaa messulla järjestetty fillarihuutokauppa, oli menestys, ja yli sata pyörää vaihtoi omistajaa. Osa huutokaupan tuotosta lahjoitetaan SPR:n Ketjureaktio-hankkeelle.

Kävijät tyytyväisiä tapahtumaan

Kävijätutkimuksen mukaan tämän vuoden tapahtuma oli parempi kuin viime vuoden vastaava kuuden messun kokonaisuus.

– Kävijöiden palaute on kannustavaa, ja siitä näkee, että olemme tehneet vuoden aikana oikeita asioita messujen kehittämiseksi. Neljä viidestä kävijästä aikoo tulla tapahtumaan myös ensi vuonna, iloitsee näyttelyryhmäpäällikkö Rilla Engblom Suomen Messuista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen