Hyppää sisältöön

Hollantilaisnaisen hauska tempaus: levittää hyvää mieltä pyytämällä ihmisiä piirtämään

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 24.07.2013
Hollantilainen nainen kiertää maailmaa tavoitteenaan levittää hyvää mieltä pyytämällä ventovieraita piirtämään kuvan hetkestä, jolloin oli onnellinen.

Maailmanympärimatkalla hyvä tarkoitus

Seize Your Moments -projektin takana olevan Janne Willemsin tavoitteena on kerätä tuhat kaunista hetkeä jokaiselta mantereelta. Willems matkustaa ympäri maailman pyytämässä ihmisiä piirtämään jonkin onnellisen hetken edellisen viikon ajalta. Jokaisella mantereella hän viettää 2-3 kuukautta ja yhteensä hän arvioi matkan kestävän noin vuoden.

Idea projektista syntyi, kun perustaja huomasi itse tulevansa onnelliseksi ikuistaessaan onnelliset hetkensä maalaten ja piirtäen. Willems kertoo lähestyvänsä ihmisiä yleensä junassa, sillä junamatkustajilla on yleensä aikaa piirtää ja jäädä juttelemaan. Hän kertookin, että usein junavaunu puhkeaa piirtämisen lomassa iloiseen keskusteluun.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Heinäkuun alussa startanneen matkan aikana hyvää mieltä on levitetty muun muassa Lontoossa, Kööpenhaminassa ja Tukholmassa. Tällä hetkellä Willems on Suomessa, joten jos joku tulee pyytämään piirrosta onnellisesta hetkestäsi, älä epäröi tarttua kynään!

Matkaa voi tukea tekemällä pienen lahjoituksen tai tarjoamalla majapaikkaa. Seize Your Moments -projektin internetsivulta löytyy lisätietoja, matkablogi ja kuvia onnellisista hetkistä ympäri maailman.

Kuva: Flickr / Latteda