Hyppää sisältöön

Haluatko selvittää, miten hyvin todella nukut hotellissa? St. Georgen unianalyysi paljastaa hotelliyön unenlaadun

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 03.09.2020
Hotellien unikonseptit ja -palvelut satsaavat entistä parempaan uneen ja tarjoavat myös mahdollisuuksia seurata, miten hyvin uni on hotelliyönä maistunut.

Miten hyvin sinä nukut hotellissa?

Onko hyvä uni sinullekin entistä tärkeämpi onnistuneen loman kriteeri? Laadukkaan unen merkitys korostuu kiireisessä arjessa, ja vastapainoksi kodin kellotetuille yöunille hotellilomat tarjoavat mahdollisuuden nauttia unista mahdollisimman pitkään.

Hotelliyö merkitseekin monille mahdollisuutta nukkua pitkään ja nauttia mankeloitujen hotellilakanoiden ja tasokkaan sängyn tarjoamista hyvistä yöunista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Inka KhanjiSt. Georgen unianalyysi
St. Georgen laadukkaat sängyt ja petivaatteet tarjoavat mahdollisuudet hyvälaatuiseen uneen.

Uneen satsaavat paitsi hotellivieraat myös hotellit, ja Helsingin keskustassa sijaitseva luksushotelli St. George tarjoaa vierailleen mahdollisuuden paneutua uneen oikein kunnolla: tarjolla on unikonsultaatio-lisäpalvelu, jossa oma uni pääsee tarkkaan syyniin.

Unianturi mittaa unen yksityiskohdat

St. George -hotellissa on käytössä laajaan tutkimustyöhön perustuva Hintsa Performancen kokonaisvaltainen hyvinvoinnin malli, jonka yhtenä osana on hyvä uni. Sleep Lab -unikonsultaation avulla vieraat pääsevät tarkastelemaan hotelliyön unta muun muassa sydämen sykevälivaihtelun perusteella.

Käytössä on kotimaisen Emfitin unianturi, joka sujautetaan patjan alle yön ajaksi mittaamaan nukkujan liikkeitä ja sykkeitä huomaamattomasti. Nukutun yön perusteella saadaan tiedot muun muassa unen eri vaiheista, hengitystiheydestä ja sydämen sykkeestä. Tuloksia voi tulkita seuraavana päivänä henkilökohtaisessa unikonsultaatiossa joko kasvotusten tai sähköpostitse.

Inka KhanjiSt. Georgen unianalyysi
Unianalyysin voi käydä läpi paikan päällä yhdessä St. Georgen asiantuntijan kanssa, mutta halutessaan tulokset saa myös sähköpostiin.

Tärkein unikonsultaatiosta saatava tieto koskee omaa palautumista. Konsultaation jälkeen on selvää esimerkiksi se, miten palautumiseen liittyvät sympaattinen ja parasympaattinen hermosto ovat olleet vallalla, kuinka paljon yön aikana on tullut liikuttua ja minkä verran kutakin unen vaihetta on ollut yöllä.

Unianalyysi avaa silmät oman unen laadulle

Unianalyysi tarjoaa tavalliselle ihmiselle mahdollisuuden selvittää, mistä oma uni oikein koostuu. Jo yhden yön perusteella analyysista saa osviittaa siitä, millä mallilla oma uni on. Jos mahdollisuus useamman yön mittaamiseen on, tuloksia on tällöin helpompi vertailla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Unen laatuun vaikuttavat monet tekijät stressistä edellispäivien liikuntasuorituksiin, mutta St. Georgen hyvinvointipalvelut tarjoavat erinomaiset puitteet hyvälle yöunelle: hotellissa on kuntosali, vieraille maksuton spa ja saunat sekä huoneissa hyvä äänieristys. Hotellivierailun aikana onkin helppo tehdä kaikki tarvittava parhaan mahdollisen yöunen saamiseksi.

Inka KhanjiSt. Georgen unianalyysi
Unianalyysi paljastaa, millaista unesi oikeasti on.

Unianalyysin varanneita vieraita odottaa huoneessa sänkyyn jo valmiiksi asennettu Emfitin unianturi, joka on täysin huomaamaton, eikä tunnu petauspatjan läpi yön aikana. Anturi kerää tiedot nukkujan unesta, ja analyysin voi purkaa jo seuraavana päivänä St. Georgen uniasiantuntijan kanssa. Tiedot voi tilata myös sähköpostiin, jos tarvetta tarkalle analyysille ei ole.

Omasta unesta saa analyysin perusteella rutkasti faktaa, ja tavallisen ihmisen näkökulmasta tieto on paitsi kiinnostavaa myös herättelevää. Unen perinpohjainen tarkastelu saattaa yllättää varsinkin, jos unenlaatuun ei ole aikaisemmin kiinnittänyt juurikaan huomiota.

>> Lue lisää St. Georgen unianalyysista!

Teksti ja kuvat: Inka Khanji