Neonvalojen ja kirsikankukkien Tokio

Kohdeopas: Tokio

Tokio

Tokion suosituimmat nähtävyydet on kaupungin valtavasta koosta huolimatta mahdollista kiertää muutamassa päivässä. Jättikaupungista saa eniten irti, kun seikkailet rohkeasti ympäriinsä – eksynyt löytää itsensä ennen pitkää metro- tai juna-asemalta.

Kaupunkilomasta Tokiossa voi nauttia ympäri vuoden

Japanin pääkaupungissa Tokiossa riittää nähtävää ja koettavaa vuodenajasta riippumatta. Kesät ovat kaupunkifestivaalien aikaa, jolloin voi ihastella mahtavia ilotulituksia. Syksyn ruska sytyttää koko maan upeaan väriloistoon, josta voi nauttia Tokion puistoissa tai lähiympäristössä, vaikkapa Takao-vuorella tai Kamakurassa.

Joulukuussa Tokion kaupunginosat kilvoittelevat keskenään komeimmilla valaistuksilla, jotka kauppojen alemyyntien ohella houkuttelevat myös paikallisia viettämään iltaa ulkosalle.

Kevään kirsikkapuiden kukkiminen on tunnetusti japanilaisille yksi vuoden kohokohdista.

Taksi Tokiossa

Turvallinen kaupunkikohde

Tokio on siisti ja turvallinen kaupunkikohde, jossa matkailijan tarvitsemat palvelut toimivat erinomaisesti.

Jos oma kielitaito ei taivu japanin kieleen, tulee englannillakin yleensä hyvin toimeen. Paikallisilta ei kuitenkaan kannata automaattisesti olettaa laajaa englannintaitoa. Turistin kannattaa ottaa huomioon japanilaisten tapa kommunikoida: eitä ei sanota suoraan ja hymy voi tarkoittaa käytännössä mitä vain.

Ruokamatkailijan kaupunki

Tokiosta ja koko Japanista ruokailumahdollisuuksia löytyy jokaiselle budjetille. Halvimmat soba- ja udon-nuudelit irtoavat ketjuravintoloista reilulla sadalla jenillä.

Illallinen vaikkapa Ginzan hienostoalueen sushi- sukiyaki- ja shabushabu-ravintoloissa taas verottaa huomattavasti suurempiakin matkabudjetteja.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN TOKIOSSA

Tokio

Suorat lennot Helsingistä

Helsingistä suoraan Tokioon liikennöivä Finnair vie paikan päälle vaihdotta ajankohdasta riippuen noin 600-800 eurolla. Suora lento kestää noin kymmenen tuntia. Vaihdolliset yhteydet esimerkiksi Amsterdamin tai Moskovan kautta ovat hieman edullisempia.

Majoitus ja hotellit

Tokion maine kalliina kaupunkina pitää toisaalta paikkansa, mutta matkailijan on mahdollista lomailla myös yllättävän edullisesti.

Jättimäisessä kaupungissa tarjonta on laaja ja majapaikkoja löytyy viiden tähden luksushotelleista pieniin majataloihin. Japanin eksoottinen erikoisuus ovat kapselihotellit, joissa tilaa ei ole tarkoitettukaan riittävän muuhun kuin nukkumiseen.

Julkinen liikenne vie kaikkialle

Liikkuminen Tokiossa tapahtuu kätevästi kattavan juna- ja metroverkoston avulla. On kuitenkin hyvä muistaa, että metroasemat sijaitsevat joskus hyvinkin lähellä toisiaan vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä ja vaikka täyteen ahdatut junat kuuluvat Tokio-kokemukseen, jalankulkijan tielle osunee monta iloista yllätystä.

Taksimatkat maksavat suunnilleen saman verran kuin Suomessa, mutta takseihin on harvoin tarve turvautua pikkutunteja lukuunottamatta, jolloin metrot ja junat ovat yöpuulla.

TOKION NÄHTÄVYYDET

Kissakauppa Tokiossa

Aloita päivä kalamarkkinoilta

Maailman suurin kaupunki ei nuku, ja monen turistinkin aamu alkaa varhain Tsukijin kalamarkkinoilla. Tsukiji on yksi Tokion vieraillummista kohteista ja sen kautta kulkee päivittäin turistien lisäksi valtava määrä kaikenlaisia mereneläviä.

Aamun ensimmäisissä metroissa tapaakin yleensä illan viimeisestä myöhästynyttä työväkeä ja Tsukijia ihmettelemään matkaavia turisteja. Nähtävää on tarjolla niin paljon, että Tsukiji on suositeltava vierailukohde myös niille, joiden ruokahalu on jäänyt hotellin sängynpohjalle.

Markkina-alueen ravintolat tarjoavat kalan ystäville hulppeita aamiaisia, muutamalla tuhannella jenillä pöytään saa toinen toistaan kummallisempia ja herkullisempia kaloja.

Keisarillinen puutarha

Aamiaista on mukava sulatella pienellä kävelyllä keisarillisessa puutarhassa, joka sijaitsee sopivasti muutaman pysäkin päässä Tsukijista.

Puutarhan itäiset osat ovat avoinna yleisölle, mutta niissäkin riittää nähtävää reilusti. Muurien ja veden eristämää valloittavaa puutarhaa ympäröi lähialueiden asukkaiden suosima kävely- ja lenkkeilyreitti.

Piipahda puistossa ja eläintarhassa

Matkaa voi jatkaa Tokion keskustan koillisiin osiin kohti Uenoa, Asakusaa ja Akihabaraa. Uenon tarjontaan kuuluu maailmankuuluisa eläintarha sekä suuri Ueno-puisto, jossa voi törmätä esiintyviin taiteilijoihin tai löytää itsensä museon jonosta. Unohtaa ei pidä myöskään Uenon aseman pääsisäänkäynnin edustalta alkavia vilkkaita kauppakatuja, jotka jatkuvat aina Okachimachin asemalle asti ja josta voi käytännössä löytää mitä vain elintarvikkeista Ranskan armeijan villapöksyihin.

Shoppaile elektroniikkaa Akihabarassa

Uenosta muutaman minuutin metro- tai junamatkan päässä löytyy elektroniikkaliikkeistään kuuluisa Akihabara, joka tarjoaa maailman kattavimman valikoiman alan uutuustuotteita.

Vahvan kontrastin Akihabaran peliluolien teknojumputukselle sekä liikkeiden sisäänheittäjien toitottamille tarjouksille luo muutaman kilometrin päässä sijaitseva temppeleistään kuuluisa Asakusa. Valtavasta turistivirrasta huolimatta Asakusa henkii yhä vuosisatojen perinteitä.

Alueen kuuluisin yksittäinen maamerkki on Kaminari-portti, mutta alueelta löytyy myös esimerkiksi Asahi-olutpanimon pääkonttori.

Ostoksia Shinjukussa ja Shibuyassa

Ostoksia voi tehdä melkein missä vain Tokiossa, mutta jos matkan tarkoituksena on pelkästään shoppailla kannattaa suunnata joko Ginzaan tai läntiseen Tokioon, Shinjukun, Harajukun ja Shibuyan alueille.

Ginza ja Shinjuku sopinevat aikuisempaan makuun, kun taas Harajuku ja Shibuya ovat monien nuorten suosiossa.

Yöelämää Roppongissa

Roppongin ohella Shinjuku ja Shibuya ovat myös kaupungin yöelämän keskuksia. Niiden tarjonta eroaa kuitenkin huomattavasti toisistaan.

Roppongi houkuttelee juhlijoita tyylikkäillä yökerhoillaan ja hyvätasoisilla ravintoloillaan. Shinjuku on täynnä toinen toistaan verrattomia pubeja, baareja ja izakayoja. Shibuyan tarjontaan kuuluvat modernit viini- ja olutravintolat, joiden varakkaan asiakaskunnan lisäksi alueelle illanviettoon jäävät myös ostosten uuvuttamat nuoret.

Tokyo Towerin maisemat

Ehkäpä Tokion tunnetuin maamerkki on Roppongin lähistöltä löytyvä Tokyo Tower, jonka yleisötasanteelta aukeaa huimat näköalat yli Tokion ja Tyynenmeren. Mikäli näköala ei ole riittävä syy avaamaan lompakon nyörejä, tornia voi ihailla komeassa iltavalaistuksessaan myös kauempaa.

Ilmaista näköalaa halajien on parasta vierailla läntisen Shinjukun Tokion kunnanvirastossa, johon sisäänpääsy on ilmainen ja jonka 45. kerroksesta näkee sään suosiessa aina Fuji-vuorelle asti.

Älä juutu keskustaan!

Suosituimpien kohteiden lisäksi Tokiossa vierailevan kannattaa toki pistäytyä ydinkeskustan ulkopuolellakin. Tokion itälaidalta löytyvän Hachiojin ja läntisen Takaon väliin (noin 80km) mahtuu yhtä ja toista nähtävää, koettavaa ja nautittavaa.

Lisätietoa

Japanin matkailutoimisto

Teksti: Riikka Krenn ja Aleksi Teivainen
Kuvat: Flickr/OiMax, Kirainet, Stéfan

Päivitetty: 5.2.2015

Japani: Lue lisää kohdeoppaita

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia
Huom! Palvelun käyttöehdot ovat uudistuneet. Katso uudet käyttöehdot täältä. SULJE