Kuva: Inka Khanji
Ian Wright

Matkailulegendan suosikkikohteet maailmalla – näitä kohteita Ian Wright suosittelee

Matkapassi-televisiosarjasta tuttu matkailulegenda nauttii viileistä kohteista, matkailee mieluiten halvoissa maissa ja kaipaa matkakohteeltaan särmää. Lue, mitkä viisi kohdetta ovat matkailukonkarin suosikit!

Erikoisia kohteita pienelle budjetille

Valloittavasta persoonasta, ennakkoluulottomasta kokeilunhalusta sekä jännittävistä tarinoista tutun matkailulegenda Ian Wrightin matkahaaveet poikkeavat useimpien matkailijoiden reissu-unelmista. Palmurantojen ja auringon sijaan Wright matkustaa mieluiten sinne, missä on kylmä.

Matkailumiehen suosikkikohteet eivät sisällä maailman tunnettuja pääkaupunkeja vaan hyvin erikoisia paikkoja. Useimmat listan kohteet ovat myös melko edullisia, ja sopivat loistavasti myös budjettimatkailijalle.

– Vaikka lennot saattavat maksaa näihin kohteisiin melko paljon, on perillä hyvin halpaa. Näiden kohteiden lisäksi myös esimerkiksi Intia on todella halpa, ja sinne matkustetaan paljon juuri edullisen hintatason perässä, sanoo Wright.

Katso lista Ian Wrightin suosikkikohteista!

1. Siperia

– Kaikki napapiirin yläpuolella olevat kohteet ovat upeita. Pidän kylmästä säästä, ja ykkönen siinä kategoriassa on ehdottomasti Siperia.

Pakkasmittarin miinuspuolelle vetävät kohteet ovat Wrightin mukaan taianomaisia ja eroavat kaikesta, mihin matkailija on tottunut tai mihin hän on matkustanut aiemmin.

– Kylmissä kohteissa on jotain erikoista. Kun on liian kuuma, sulan kuin kynttilä, mutta kylmä sää tuntuu raikkaalta ja mahtavalta, Wright hehkuttaa.

2. Mongolia

Venäjän eteläpuolella sijaitseva Mongolia on Siperian ohella Ian Wrightin lempikohteita, ja erityisesti maan pääkaupunki Ulan Bator on jäänyt miehen mieleen.

– Mongolia on todella fantastinen, vaikka siellä ei ole juuri mitään. Maisema on tasaista mutta hyvin kaunista, minkä lisäksi ihmiset ovat upeita. Ulan Bator on poikkeuksellisen loistava.

3. Kuuba

Karibialla sijaitseva Kuuba kuuluu myös Wrightin suosikkikohteisiin.

– Kuubaa joko rakastaa tai vihaa, ja se tarjoaa aikamatkan 50 vuoden taakse. Paikalliset ihmiset ja elämäntyyli kiehtovat, ja Havannan rantapromenadi Malecón on yksi koko maailman kauneimpia. Öisin muusikot ja muut kerääntyvät Malecónille ja se on kuin taivas maan päällä.

4. Etiopia

Itä-Afrikassa sijaitseva Etiopia on monipuolinen kulttuuri- ja luontokohde, joka on hurmannut myös Ian Wrightin. Laaksoalueen luontonähtävyydet, maan upeat kansallispuistot, monipuolinen eläimistö sekä rikas kulttuuri ovat asioita, jotka jäivät Wrightin mieleen.

– Rakastan Etiopiaa, se on kuin kaksi maata yhdessä. Lisäksi paikallinen ruoka on yksinkertaisesti taivaallista.

5. Romania

Ian Wrightin viiden suosikkikohteen listalla on myös yksi Euroopan kohde, sillä Romaniassa sijaitseva Timişoara on vienyt matkailijamiehen sydämen.

– Kaupungissa on jotain hyvin erikoista. Pidän itäeurooppalaisista maista, sillä ne muistuttavat minua 70-luvun Englannista ja tarjoavat mahdollisuuden matkustaa ajassa. Pidän myös kohteen raakuudesta, rehellisyydestä ja kovuudesta. Lisäksi paikka on kaunis, sanoo Wright.

Teksti ja kuva: Inka Khanji

Päivitetty: 13.7.2016

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (3 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia