Hyppää sisältöön

Jamaika ja Grenada – villitsevätkö nämä palmusaaret suomalaisia ensi talvena?

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 10.01.2013
Karibianmeren alue kiinnostaa suomalaismatkailijoita entistä enemmän. Letkeä Jamaika ja mausteinen Grenada ovat ensi talven uutuuskohteita.

Rento reggae kutsuu Jamaikalle

Karibiasta povataan alkaneen vuoden matkailuhittiä. Barbadoksen saari on jo nyt nostanut suosiotaan ja esimerkiksi Jamaikan odotetaan seuraavan nopeasti perässä.

Reggaerytmien Jamaika tunnetaan letkeästä tunnelmastaan ja vitivalkeista hiekkarannoistaan. Esimerkiksi kolmentuhannen asukkaan Negrilin lomakohteen rannat on listattu useaan kertaan maailman parhaimpien joukkoon, mutta ne ovat silti onnistuneet säilymään suhteellisen koskemattomina.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Tuskin missään on niin lungia kuin Jamaikalla, Bob Marleyn kotisaarella. Rumpuja soittavat rastafarit luovat saarelle ilmapiirin, jossa arjen kiireet taatusti unohtuvat, sanoo Finnmatkojen viestintäjohtaja Anu-Eveliina Mattila.

Negril ja Montego Bay ovat Jamaikan suosikkikohteita

Jamaikalle tehdään valmismatkoja joulukuusta maaliskuuhun neljään eri kohteeseen. Negrilin lisäksi matkailijat voivat majoittua Montego Bayssa, Ocho Riosissa tai Luceassa.

Länsitrendi kasvaa

Mattilan mukaan matkailussa näkyy tällä hetkellä vahvana länsitrendi – Karibianmeren alue kiehtoo suomalaisia. Barbados on löytänyt paikkansa kaukokohteiden matkatarjonnassa, ja nähtäväksi jää otetaanko Kariabian uudet tulokkaat yhtä innokkaasti vastaan.

Talven toinen uutuus on Karibianmerellä sijaitseva pieni saarivaltio Grenada, joka tunnetaan maustesaarena. Grenada on muun muassa maailman toiseksi suurin muskottipähkinän tuottaja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Grenadaan pääsee tutustumaan myös kahden viikon yhdistelmälomalla, joista toinen vietetään naapurisaari Barbadoksella.

Lähde: Finnmatkat
Kuvat: TUI / Peter Malmrup

Lue myös: Reggaeta ja rommia Jamaikalla