Hyppää sisältöön

Tässä on uusi pikavuororeportteri: Mirka Karvonen hyppää Ajokki Royalin kyytiin

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 28.09.2012
Rantapallon uusi pikavuororeportteri on helsinkiläinen Mirka Karvonen.

Uusi pikavuororeportteri ottaa ohjat

Sadan hakijan joukosta Rantapallon uudeksi pikavuororeportteriksi on valittu helsinkiläinen Mirka Karvonen. Tuotantopäällikkönä työskentelevä 28-vuotias Mirka ei aikaillut kuultuaan reportterihausta.

– Tunnistin itseni ilmoituksesta välittömästi ja mietin, voisinko olla oikea ihminen tähän pestiin. Kun minulle soitettiin ja kerrottiin valinnasta, pulssini nousi kattoon, Mirka muistelee.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Markkinoinnin ja tapahtumajärjestelyn parissa puuhasteleva nainen harrastaa lumilautailua ja purjehdusta sekä kiertää esiintymässä tanssiryhmänsä kanssa. Nähtäväksi jää opettaako Mirka muitakin bussimatkustajia pyörähtelemaan oikeaoppisesti.

Pikavuororeportterin pesti sattui Mirkan mukaan juuri sopivaan saumaan: elämäntilanne salli irtioton täydellisesti.

– Matkasta voi tulla vielä merkityksellisempi kuin mitä etukäteen voin edes kuvitella. Veikkaan, että reissusta palaa takaisin eri ihminen kuin se, joka sinne lähti.

Uusi pikavuororeportteri hyppää Ajokki Royalin kyytiin

Uusia matkakokemuksia keräämään

Ensimmäisen reissunsa Mirka teki jo kolme kuukautta vanhana käärönä, jolloin perhe matkusti New Yorkiin. Mieleenpainuvimpia matkakokemuksia naiselle ovat olleet muun muassa partioreissu Boliviaan ja Chileen sekä opiskeluvaihto Espanjan Alicantessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pikavuoron taittamat etapit Thaimaassa, Laosissa, Kambodzassa, Kiinassa ja Etelä-Koreassa ovat kuitenkin naiselle vieraita.

– Toivon voivani kääntää sen positiiviseksi asiaksi, etten ole nähnyt maita aiemmin. Tulen kokemaan kohteet uteliaana ja uusin silmin.

Eniten reportteri odottaa Kiinan megakaupunkeja ja Etelä-Koreaa. Kulttuurista kiinnostunut nainen toivoo myös pääsevänsä näkemään paikallisia teatteri- ja tanssiesityksiä.

Arkea karkuun Ajokin kyydissä

Viime aikoina paljon töitä paiskinut ja kesäloman väliin jättänyt reportteri odottaa jo innolla Ajokki Royalin kyytiin nousemista. Nojatuolimatkailijoille on myös luvassa uudenlaista näkökulmaa, sillä ensimmäistä kertaa Pikavuoron kyydistä raportoi nainen.

– Vaikka en ajattelekaan lähteväni lomalle, niin reportterin pesti on kuitenkin hyppy pois arjesta, Mirka pohtii.

Rantapallon pikavuororeportteri Mirka Karvonen

Pikavuoron matkaan on taas lähdössä sekä vanhoja bussikonkareita että uusiakin matkustajia. Aluksi Mirka oli huolissaan siitä, että retkue olisi jo hitsautunut yhteen omine tunnuslauluineen päivineen, mutta onneksi ensikertalaiset toivotetaan Pikavuorolle lämpimästi tervetulleiksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Tavattuani mukaan lähteviä reissaajia on minulla täysi luotto siihen, että tällä porukalla tulee olemaan hauskaa.

Edellisellä etapilla raportoineen Kalle Jokisen kanssa juteltuaan Mirkaa mietityttää, että mahtaako pikavuorokippari Jani Laine laittaa hänetkin armottomiin bussinpesupuuhiin. Se selviää viimeistään joulukuussa, jolloin Pikavuoro maailman ympäri jatkaa matkaansa Bangkokista.

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Mirka Karvosen kotialbumi