Hyppää sisältöön

Joko kokeilit näitä? Tässä ovat Viron mielenkiintoisimmat uutuudet

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 23.01.2013
Luulitko jo kolunneesi naapurimaan parhaat paikat? Rantapallon esittelyssä Viron kiehtovimmat uutuudet.

Uusi laiva Helsingistä Tallinnaan

Viron-laivoilla on nyt luvassa hieman vaihtelua: Tallinnan ja Helsingin välisellä reitillä aloitti uudenvuodenaattona liikennöinnin Eckerö Linen uusi alus M/S Finlandia.

Vuonna 2001 valmistunut laiva on uudistettu täydellisesti. Eckerö Linen mukaan remontin yhteydessä on kiinnitetty erityistä huomiota asiakkaiden matkustusmukavuuteen sekä ruokanautintoihin. Aluksessa on kuusi ravintolaa, joista Buffet Eckerön kerrotaan panostavan laadukkaisiin, kotimaisiin raaka-aineisiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

M/S Finlandia

Myös Tallink Silja on vaihtanut kalustoaan samalla reitillä: aiemmin Tukholmaan liikennöinyt Silja Europa on vaihtanut reittejä Baltic Princess -aluksen kanssa ja seilaa nyt Helsingistä Tallinnaan.

www.eckeroline.fi
www.tallinksilja.fi

Näe Tallinnan kattojen ylle

Joko olet ehtinyt poiketa keväällä 2012 uudelleen avautuneessa Tallinnan Televisiotornissa? 314-metrinen torni on koko Viron korkein rakennus, josta avautuu näkymät yli kaupungin kattojen. Tornista löytyy myös ravintola, matkamuistomyymälä sekä 22. kerroksessa sijaitseva ulkoterassi.

Viime vuoden helmien joukkoon kuuluu myös Lentosatamassa sijaitseva Viron merimuseo. Toukokuussa avattu virolaisen merenkäynnin historiaa esittelevä keskus rikkoi ensimmäisenä toimintavuotenaan Viron museoiden avajaisennätykset.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tarton mielenkiintoisimpiin uutuuksiin kuuluu viime vuonna avattu Jääkausikeskus, joka on monelta matkailijalta vielä näkemättä. Jääkautta viihtellisellä tavalla esittelevä keskus sijaitsee Äksissä noin 20 kilometriä kaupungin ulkopuolella.

www.teletorn.ee
www.lennusadam.eu
www.jaaaeg.ee

Uusia kohteita Virossa

Helmikuussa Virossa avataan Kiviõlin tuhkamäkien rinteille rakennettu seikkailukeskus. Talvikuukausina keskuksessa pääsee laskettelemaan ja lumilautailemaan Viron pisimmillä rinteillä ja lapsille on tarjolla myös snowtube-rata. Ulkoilijoille ja hiihtäjille löytyy 2,5 kilometriä pitkä valaistu reitti.

Puistossa tulee olemaan mahdollisuus huristella myös moottoripyörillä, mäkiautoilla ja mönkijöillä sekä kokeilla zip line -köysirataa. Keskus sijaitsee noin 130 kilometrin päässä Tallinnasta.

Viron tuhkamäet

Huhtikuussa Pärnun kupeessa avautuu Audrun moottorirata, josta löytyvät radat niin moottoripyöräilylle, ralliautoilulle kuin cartingillekin. Baltian maiden uusin moottorirata sijaitsee 76 hehtaarin alueella.

Aktiivilomaa suunnitteleva matkailija voi yhdistää moottoriratavisiittiin myös kierroksen golfia läheisellä White Beach Golf -kentällä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuoden 2014 kiinnostavimpiin uutuuksiin kuuluu niin ikään Pärnun liepeille valmistuva lasten teemapuisto Lottemaa. Keksijäkylän Lotta -kirjaan perustuvaan puistoon rakennetaan erilaisten teemaan liittyvien talojen lisäksi muun muassa näkötorni, stadion ja vesimylly.

www.tuhamagi.ee
www.audruring.ee

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Visit Estonia / Kaarel Mikkin, Eckerö Line, Visit Estonia / Lembit Michelson