Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Viisi yllättävää maata, joiden virallinen kieli on englanti – olisitko arvannut?

Shutterstock artikkelin kuva
Kulttuuri ja nähtävyydet
Näissä viidessä eksoottisessa maassa englanti on virallisen kielen asemassa.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 05.02.2020
facebook   whatsapp

1. Belize

Monille Keski-Amerikassa matkustaville tulee yllätyksenä, että Belizen virallinen kieli on englanti. Asia saattaa selvitä vasta perillä, sillä on helppo olettaa maan käyttävän espanjaa samoin kuin kaikki naapurinsakin. Kieli on jäänne ajalta, jolloin Belize oli Britannian siirtomaa ja tunnettiin nimellä Brittiläinen Honduras. Vuonna 1981 itsenäistyneessä Belizessa käytetään myös espanjaa sekä Belizen kreolia.

Belizeen matkustetaan yleisimmin osana Keski-Amerikan kiertomatkaa. Suomalaisen on helpointa matkustaa Belizeen Meksikosta, jonne pääsee talvella suorin lomalennoin. Lentojen lisäksi Belizeen liikennöi Meksikosta myös lauttoja.

2. Botswana

Botswanan kansallinen kieli on setswana, mutta virallinen kieli puolestaan on englanti. Tämä tarkoittaa sitä, että englantia käytetään esimerkiksi kaikissa virallisissa dokumenteissa. Matkailijoille Namibian ja Zimbabwen välissä sijaitseva Botswana näyttäytyy houkuttelevana safarikohteena.

3. Guyana

Ainoa Etelä-Amerikan maa, jonka virallinen kieli on englanti, on Guyana. Samalla se on myös vähemmän tunnettu kuin suurin osa muista maanosan maista. Myös Guyanan englanninkielisyyden selittää tausta Britannian siirtomaana ennen itsenäistymistään vuonna 1966. Englannin rinnalla paikalliset käyttävät Guyanan kreolia.

4. Intia

Intiassa puhutaan yli 20 eri kieltä, mutta virallisia kieliä ovat hindi ja englanti. Suosituimmissa turistikohteissa englannilla on helppo pärjätä, mutta syrjäisillä seuduilla kielimuuri voi tulla vastaan. Forbesin julkaiseman raportin mukaan vain 30 prosenttia intialaisista puhuu englantia. Suomesta eniten matkoja Intiaan tehdään Goan rantakohteisiin.

5. Zimbabwe

Eteläisessä Afrikassa sijaitsevalla Zimbabwella on hallussaan Guinnessin maailmanennätys maana, jolla on eniten virallisiksi tunnustettuja kieliä. Yhteensä niitä on 16 kappaletta – ei siis ihme, että joukkoon mahtuu myös englanti ja esimerkiksi viittomakieli. Zimbabween matkustetaan yleensä näkemään Victorian putoukset tai osallistumaan safarille.

Lue myös: Miten kuuluisat kaupungit saivat nimensä? Katso nopeat selitykset 10 tutulle kohteelle

Lähde: Smarter Travel
Kuva: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.