Hyppää sisältöön

Vaihtoehtoja mökkeilylle – juhannuksen 2014 menovinkit

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 13.06.2014
Entä jos tänä vuonna osallistuisitkin järjestettyyn juhannustapahtumaan vaikka koko perheen voimin? Juhannustaikojen ja -kokkojen sijaan aattoa voi viettää vaikka hurvittelemalla huvipuistossa.

Seurasaaren juhannus

Seurasaaren juhannus Helsingissä on klassikko, sillä veden ääreen juhannusvalkeille on kokoonnuttu jo vuodesta 1954 saakka. Aattoiltana saaressa voi nauttia tukkilaisten, pelimannien, kansantanssijoiden ja käsityöläisten näytöksistä. Iltakuudelta Antin aukiolle nostetaan juhannussalko, jonka ihastelun lisäksi saaressa voi poiketa myös perinteitä kunnioittavalle taika- ja loitsupolulle.

Ohjelmaa riittää koko illaksi. Perheen pienimmät voivat tutustua perinneleikkivälineisiin, osallistua hevosajelulle ja seurata nukketeatteriesitystä. Lapsille on myös oma kokko. Juhlakentällä on ohjelmaa iltayhdeksään saakka, ja juhannustanssien pyörteissä liehutaan aina lauantaiaamun puolelle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Seurasaaressa vietetään joka juhannus perinteisesti myös yhdet romanttiset kesähäät.

Levin juhannus

Levillä keskikesän juhlaa voi viettää upeissa tunturimaisemissa ja pohjoisen valoisassa yössä. Luvassa on grillibileitä, musiikkia ja tanssia sekä tietysti yöttömässä yössä roihuava juhannuskokko, joka sytytetään Levi-tunturin huipulle näköalaravintola Tuikun läheisyyteen.

Yksi ikimuistoisimpia tapoja kokea juhannus on lasketella Pyhäkourua pitkin alas Pallaksen upeissa maisemissa Midnight Sun Ski -tapahtumassa.

Peurungan perinteinen juhannusjuhla

Peurungalla vietetään tänäkin vuonna juhannusta perinteiseen tapaan. Jyväskylän läheisyydessä sijaitseva Peurungan rannalla järjestetään juhannusohjelmaa koko perheelle. Tarjolla on omaa ohjelmaa lapsille, rantalavatanssit, grillimakkaraa, lettuja ja tottakai myös perinteinen juhannuskokko.

Rannalla järjestettäviin juhannusjuhliin on vapaa pääsy. Ilta jatkuu ravintola Villipeurassa tanssin ja karaoken parissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Juhannus huvipuistossa

Monet huvipuistot pitävät porttinsa auki läpi juhannuksen. Perheen kanssa voikin viettää vaihtoehtoista juhannusta esimerkiksi Linnanmäellä, joka on avoinna sekä perjantaina että lauantaina iltaan saakka. Lisäksi huvipuistossa järjestetään juhannusaattona perinteiset lavatanssit. Vanha tunnelmallinen huvipuistomiljöö tarjoaakin miellyttävät puitteet erilaisen juhannuksen viettoon.

Myös Tampereen Särkänniemi pitää huvipuistolaitteensa liikkeessä kahdeksaan asti illalla myös juhannuksena. Esimerkiksi Angry Birds Land, Koiramäki sekä planetaario tarjoavat ohjelmaa koko perheelle läpi juhannuspyhien.

>> Katso myös lista Suomen juhannusfestareista

Teksti: Anne Ventelä, Maria Hietala ja Anni Moilanen
Kuva: Flickr / Hansenit

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Juhannuksen menoliikenne

Näin juhannus vaikuttaa liikenteeseen: osta liput nyt – liikenteessä jälleen Suomen pisimmät ruuhkat

Rovaniemen kesässä riittää valoa

Ota kaikki irti kesästä Rovaniemellä – valoisia öitä ja mahtavia luontoelämyksiä

Oulun kesätapahtumat

Oulu täyttyy musiikista – katso loppukesän tapahtumat!

Kuopion kesä

Kuopiossa tapahtuu – katso kesän menovinkit!

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja