Suomen festarit juhannuksena

Juhannusfestarit 2014 – katso menovinkit ja varaa liput ajoissa!

Jos kaipaat vaihtelua perinteiseen juhannukseen, karista mökkitien pölyt jalkapohjista. Suomen yltäkylläinen festarikesä ei jätä pulaan keskikesän juhlan aikanakaan.

Kalajoen juhannus

Bilemeininkiin satsaava Kalajoen juhannus on yksi Suomen suurimmista juhannusfestareista. Pohjanmaalla tanssitaan kolmen päivän ajan niin kansainvälisten tähtien kuin kotimaisten artistienkin tahtiin. Mieluisaa kuunneltavaa löytyy kaikille, sillä ohjelmistossa on valinnanvaraa teknopoppareista kotimaiseen räppiin ja rokkiin.

Tänä vuonna Kalajoen juhannuksessa estradille nousevat muun muassa ruotsalainen eurodance-ikoni Pandora, saksalainen Italo Brothers sekä 90-luvun suosikki Basic Element.

Kalajoen Hiekkasärkät on perinteikäs juhannuksenviettopaikka, sillä siellä on vietetty keskikesän juhlaa jo 1930-luvulta lähtien. Kävijöitä vetää puoleensa erityisesti alueen 3,5 kilometrin mittainen hiekkaranta.

Kalajoen juhannus 19.-21.6.2014

The Voice Juhannus – Himosfestival

Jämsässä järjestettävä The Voice Juhannus – Himosfestival tunnetaan hyvästä meiningistään. Torstaista lauantaihin kestävillä festareilla on laaja artistitarjonta.

Lavalle nousevat suomalaiset suosikit Anna Abreusta Cheekiin ja Kaija Koohon sekä ulkomaiset artistit, kuten Basshunter ja Kalajoen juhannuksessakin esiintyvä Cascada. Luvassa on siis laaja kattaus eri musiikkityylejä.

Himoksen juhannusfestivaalien ikäraja on 18 vuotta.

The Voice Juhannus – Himosfestival 19.-21.6.2014

Nummirock

Jos pirteä poppi hirvittää ja eurodance saa kakomaan, kannattaa suunnata Kauhajoelle Nummirockiin. Jo reilun 20 vuoden ajan Nummijärven rannalle raskaamman musiikin ystäviä keränneet hevifestarit eivät tälläkään kertaa tarjoa mainstream-humppaa.

Torstai-iltana parin bändin voimin käynnistyvä festivaali jatkuu aina lauantai-iltaan saakka sekä kotimaisten että ulkomaisten metallinimien tahdissa. Tämän vuoden esiintyjäkaartiin kuuluvat muun muassa W.A.S.P., Behemoth sekä Stam1na.

Nummirock 19.-21.6.2014

Sieravuoren Juhannus

Euran Sieravuoressa vietetään perinteistä juhannusjuhlaa järvimaisemissa. Vanhan puustellin pihapiirissä järjestetyillä festareilla lavalle nousevat kotimaiset suosikkiartistit, kuten Jukka Poika sekä Haloo Helsinki.

Pyhäjärven rannan maalaismaisemista löytyy myös tunnelmallista mökkimajoitusta, monipuoliset ravintolapalvelut sekä tietenkin juhannussaunat.

Sieravuoren Juhannus 19.-21.6.2014

Rock’n’Roll Jamboree

Sastamalan Hotelli Ellivuoressa tanssitaan juhannuksena helmat hulmuten, kun rockabillyn rytmit täyttävät tienoon. Jo 92. kerran järjestettävällä Rock’n’Roll Jamboree -festivaalilla esiintyjiä on luvassa sekä Suomesta että ulkomailta.

Esiintyjälistalta löytyvät muun muassa Rob Ryan Roadshow, Jackson Sloan sekä kotimainen Burning Wheels.

Rock’n’Roll Jamboree 19.-21.6.2014

Visulahden Juhannus

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty Visulahden Juhannus saa jatkoa tänä kesänä. Kaksipäiväinen juhannusfestivaali järjestetään Mikkelin Visulahdessa. Lavalle nousee perjantain ja lauantain aikana valikoima sekä suomalaisen musiikin kärkinimiä että suosikkeja länsinaapurista.

Esiintyjien joukosta löytyvät muun muassa Eppu Normaali ja Matti Nykänen, sekä muillakin juhannusfestareilla vierailevat Pandora ja Basic Element.

Visulahden Juhannus 20.-21.6.2014

Valtteri Festival

Juhannuksena järjestettävä Valtteri Festival valtaa Tampereen Tullinaukion, Tullinkamarin Pakkahuoneen ja Klubin, Telakan, Bengol Curryn ja Bar Passionin perjantaista lauantaihin.

Klubin, Telakan ja Pakkahuoneen ikärajallisilla keikoilla esiintyvät muun muuassa Iisa, Olavi Uusivirta, Scandinavian Music Group sekä Tundramatiks. Lisäksi Tullinaukiolla on molempina päivinä runsaasti maksutonta ohjelmaa.

Tullinaukiolla pääsee molempina päivinä myös juhannussaunaan.

Valtteri Festival 20.-21.6.2014

>> Lue myös: Suositut juhannustapahtumat

Teksti: Anne Ventelä, Maria Hietala ja Anni Moilanen
Kuva: Visit Finland

Päivitetty: 16.6.2014

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia