Kuva:
Räppäri Iso H kertoo suosikkikohteensa

Räppäri Iso H: Tämä on paras paikka Suomessa

Iso H matkustaa mieluiten New Yorkiin, mutta räppärin sydän asuu Helsingin Herttoniemessä.

Ikuisesti Herttoniemi

Työnsä puolesta räppäri Iso H eli Henrik Rosenberg on tullut kiertäneeksi lähes kaikki Suomen kolkat. Suosikkipaikkaa kysyttäessä miehen ei kuitenkaan tarvitse miettiä kauaa.

– Helsingin Herttoniemi – siellä vartuin. Vaikka en asu tällä hetkellä Herttoniemessä, niin sydämeni jäi sinne eikä lähde sieltä koskaan pois. Jonain päivänä myös loput kropastani palaa sinne, vakuuttaa Iso H.

Herttoniemi on artistin mukaan lapsiystävällinen paikka, jossa on mukava vanha rakennuskanta. Herttoniemeen retken tekevää turistia Iso H kehottaisi poikkeamaan ensimmäisenä ravintola Pikku-Hukassa, jossa miehen oma vakiotilaus on grillipihvi.

– Ravintola on idyllinen, upea, old school. Paikka on nähnyt elämää, mutta se elämä on ollut hyvää. Jos on hyvä ja välitön ilmapiiri, niin ei kaiken tarvitse olla niin vimpan päälle.

Liikaa Iso H ei uskalla Herttoniemeä julkisesti hehkuttaa – etteivät tonttien hinnat vain nouse pilviin.

Kotimaa hallussa keikkamatkojen kautta

Viime vuoden viikonloput Iso H kertoo pyhittäneensä perheelleen – keikkojakin tuli tehtyä vain yksi. Vuosien varrella Iso H epäilee kuitenkin käyneensä lähes jokaisessa Suomen kaupungissa.

– Keikkailevan muusikon suurin haaste on aika. Ei siellä hotellihuoneessakaan jaksa koko päivää kökkiä, vaan aina lopulta tulee sellainen olo, että minäpä lähden tästä ulos, kertoo Iso H.

Villit vuodet ovat räppärillä takana, eikä keikkakaupunkien yöelämä enää tule tutuksi entiseen malliin.

– Joskus 2000-luvun alkupuolella tuli harrastettua kokonaisvaltaista häröilymeininkiä ja lähdettyä vaikka fanien kanssa jatkoille. Nykyään meininki on rauhoittunut ja homma muuttunut ammattimaisemmaksi: ensisijaisesti olemme viihdyttämässä yleisöä ja hoitamassa oman duunimme, kertoo Iso H.

Kirpputorien kiertely keikkapaikkakunnilla on myös kuulunut Iso H:n harrastuksiin. Parhaat vinyylilevylöytönsä räppäri kertoo tehneensä Varkaudessa.

New Yorkissa hip hop -kulttuurin juurilla

Yksi kohde on Iso H:lle ylitse muiden: kolme reissua New Yorkiin ovat vieneet miehen mennessään. New Yorkiin suuntautui myös räppärin häämatka.

– Se on paikka, jossa rakastamani kulttuuri syntyi. Missään muualla ei vain ole samanlaista tunnelmaa.

Suomalaisten suosikkikohde Thaimaa onnistui puolestaan yllättämään Iso H:n. Räppäri vieraili maassa yhdessä Elastisen kanssa, joka on kokenut Thaimaan-kävijä.

– Ennakkoluulot Thaimaasta hävisivät ensimmäisellä reissulla. Odotin Thaimaan olevan turistirysä, mutta kyllä sieltäkin löytyy upeita paikkoja kun siirtyy vähän kauemmas isoimmilta rannoilta.

Ääninäyttelijänä eksoottisissa tunnelmissa

Iso H esiintyy yhdessä Elastisen kanssa ääninäyttelijänä parhaillaan elokuvateattereissa pyörivässä Rio 2 -animaatioleffassa. Kyseessä on jo Iso H:n kolmas äänirooli – ja lisääkin saa kuulemma tulla.

– Studiotyöskentelyn osaan vaikka unissani, mutta haastavinta äänityksessä on vuorosanojen rytmittäminen hahmon nokan liikkeisiin. Tärkeintä on eläytyminen ja heittäytyminen.

Rio de Janeiroon ja Amazonin viidakkoon sijoittuva koko perheen elokuva on saanut Iso H:n haaveilemaan matkasta Etelä-Amerikkaan.

– Olen kuullut kavereiltani paljon hyvää Etelä-Amerikasta, ja siellä on useitakin maita, joissa olisi mukava käydä. Egypti on toinen unelmieni kohde. Tietysti haluaisin käydä myös kuussa, Iso H yllättää.

Juuri nyt aikaa lomailuun ei kuitenkaan ole: Brädin levyn miksauksen ja masteroinnin jälkeen on nimittäin aika työstää omaa soololevyä, jonka on määrä tulla ulos vielä vuoden 2014 aikana.

Teksti: Maria Hietala
Kuva: Rähinä Records / Sami Siilin

Päivitetty: 19.4.2014

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (7 votes, average: 4,43 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia