Hyppää sisältöön

“Vain passi, kännykkä ja lompakko jäivät” – Pikavuoro röyhkeiden varkaiden uhrina!

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 29.02.2012
Pikavuoro maailman ympäri -seurueelta varastettiin kokonainen bussin perävaunu Australian Surfers Paradisessa. Mystinen katoaminen parkkipaikalta jätti joukon ymmälleen.

Mystinen katoaminen parkkipaikalta

Pitkäkyntiset iskivät keskellä kirkasta päivää huoneistohotellin parkkipaikalla jättäen sekä pikavuorolaiset että hotellin henkilökunnan ymmälleen.

– Varkaus huomattiin, kun olimme lähdössä kohti Sydneyä. Pari peräkärryä pakkaamaan lähtenyttä matkustajaa palasi tyhjin käsin kyselemään kuljettajalta kärryn sijaintia. Tilanne oli sen verran absurdi, ettei sitä aluksi meinannut todeksi uskoa, kertoo Rantapallon pikavuororeportteri Kalle Jokinen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pikavuoron tyhjä parkkipaikka

– Vielä erikoisemmaksi se muuttui, kun kävi ilmi, että parkkipaikalla oleva paikallisen vartiointifirman videovalvonnasta kertova kyltti oli pelkkää bluffausta, eikä kukaan todellakaan ollut nähnyt tapahtuneesta mitään.

Vääksyläismies menetti kaikki matkatavaransa

Pikavuoromatkustaja Kalle Miekk-ojalle perävaunun katoaminen tarkoittaa koko matkavarustuksen uusimista.

– Kaikki meni, tottakai sapettaa vietävästi. Mutta ei voi muuta kuin jatkaa eteenpäin, sanoo Miekk-oja.

Miekk-oja oli ehtinyt ainoana matkustajista pakata tavaransa perävaunuun jo hyvissä ajoin odottamaan lähtöä. Päällä olevien vaatteiden lisäksi hänelle jäivät vain passi, kännykkä ja lompakko. Mystisestä tapauksesta on tehty rikosilmoitus Australian poliisille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Australia yllätti

Varkaiden röyhkeys keskellä päivää sai myös paljon nähneen pikavuorokippari Jani Laineen ymmälleen.

– Enpä olisi millään uskonut, että tällaista tapahtuu juuri Australiassa. Matkan aikana on tultu läpi jos jonkinnäköisten valtioiden, eikä tällaisia ongelmiin ole aiemmin törmätty, pohtii Laine.

Viivytyksistä huolimatta Pikavuoro jatkaa matkaansa suunnitellusti kohti Sydneyä, jonka jälkeen edessä ovat Australian viimeiset kohteet Canberra ja Melbourne. Perille saavutaan hieman alkuperäissuunnitelmaa nopeammin jo ennen tavoitteena ollutta Melbournen F1-osakilpailua.

>> Lue lisää Pikavuoro maailman ympäri -blogista!