Hyppää sisältöön

Näe karibialainen kylä tai sukella veden alle – Matkamessuilla jahdataan reissuhaaveita

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 05.01.2013
Matka 2013 -messut vievät kävijän kierrokselle maailman ympäri. Vuoden kiinnostavinta matkailutapahtumaa vietetään taas Helsingin Messukeskuksessa 18.-20. tammikuuta.

Musiikkia, muotia ja matkaoppaita

Helsingin Messukeskuksessa 18.-20. tammikuuta järjestettävät Matkamessut ovat Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma, jossa voi heittäytyä vieraiden kulttuurien vietäväksi yli tuhannen eri näytteilleasettajan osastoilla.

Matkakuumeiset kävijät pääsevät nuuhkimaan Karibian rytmejä Caribbean Village -osastolla, jossa esittäytyvät Jamaika ja Anguilla. Rantapallon Bloggers’ Loungessa puolestaan voi tavata bloggaajia tai hakea inspiraatiota oman matkablogin perustamiseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aurinko-lavalla nähdään muun muassa artistien musiikkiesityksiä sekä matkaoppaiden asuja esittelevä vintage-muotinäytös, kun taas Iskelmä-kahvilassa pääsee seuraamaan suoran radiolähetyksen tekoa ja tapaamaan kotimaisia iskelmätähtiä.

Hae matkavinkkejä tai pulahda veden alle

Mondo Stagella matkaopaskirjailijat kertovat parhaat vinkkinsä niin ruokamatkoista, kaukokohteista kuin pääkaupunki Helsingistäkin. Tietoiskuissa on luvassa myös aiheita valkoisista haista ja revontulista.

Matkamessuilla riittää kiinnostavaa ohjelmaa

Sukelluskylässä on mahdollisuus päästä itse kokeilemaan pulahtamista veden alle ja ottaa ensituntumaa suosittuun harrastukseen. Samalla vierailla on hyvä tilaisuus kysellä myös parhaista sukellusmatkakohteista ja varusteista.

Tasty Travel -alueella on maisteltavana eri maakuntien ruokakulttuurien parhaimpia herkkuja sekä maistiaisia maailmalta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sunnuntai on omistettu perheille

Sunnuntaina vietetään Matka- ja Caravan-messujen perhepäivää, jolloin Messukeskus täyttyy maskoteista, saduista ja koko perheen ohjelmasta.

Lapsille on luvassa viihteellisten tanssi- ja musiikkiesityksten lisäksi myös satuhetkiä, kasvomaalausta sekä lauluja ja leikkejä kreikaksi. Messukeskuksen halleissa kiertelevässä maskottikulkueessa nähdään Muumien ja Peppi Pitkätossun kaltaisia suosikkihahmoja.

Aikuisille puolestaan on tarjolla tietoiskuja lasten kanssa matkustamisesta ja matkustusturvallisuudesta. Kokemuksia kuullaan muun muassa karavaanarielämään hurahtaneelta Super-Marjolta sekä Lofooteilla matkailuautolla reissanneilta perheiltä.

Lue lisää Matka 2013 -messuista Rantapallon messusivustolta!

Lähde: Suomen Messut
Kuvat: Flickr / Diriye Amey, Suomen Messut / Markku Ojala