Hyppää sisältöön

Heinäkuun menovinkit Viroon – katso 10 lomatärppiä

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 28.06.2013
Heinäkuu on Virossa vilkas tapahtumakausi - festivaaleja ja juhlallisuuksia riittää joka viikolle. Mikä osuu sinun lomallesi?

Pärnun dokumenttifilmien festivaali 1.-21.7.

Viron kesäpääkaupunki Pärnun heinäkuun käynnistää kansainvälinen dokumenttifilmien festivaali, jonka ohjelmassa näkyy maan kulttuuriperinnön kansallinen teemavuosi. Tapahtumassa kiinnitetään huomiota myös lapsiin ja nuoriin järjestämällä heille elokuva-aiheisia aktiviteetteja.

Pärnun filmifestivaalit

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Õllesummer-festivaalit 3.-6.7.

Baltian maiden suurin olutfestivaali järjestetään Tallinnan laululavan kentällä. Tänä vuonna 20-vuotisjuhlaansa viettävä tapahtuma tuo alueelle festivaalialueen musiikkiesityksineen ja ruokakojuineen sekä tietysti kymmeniä olut- ja siiderilaatuja. Festivaalin pääesiintyjä on tänä vuonna brittiläinen Pet Shop Boys.

Õllesummer

Tallinnan keskiaikapäivät 4.-7.7.

Tallinnan Raatihuoneentorilla voi heinäkuussa kuvitella matkustaneensa 500 vuotta ajassa taaksepäin: keskiaikainen hansakaupunki herää taas henkiin käsityömestareineen, jousiampujineen ja viisaiden miesten vetämine opintorinkeineen. Karnevaalitunnelmaa on luvassa neljän päivän ajan.

Keskiaikapäivät

Toukokuun tapahtumat Virossa

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tallinnan meripäivät 12.-14.7.

Heinäkuun puolivälissä Tallinnassa lomailevien kannattaa suunnata merenrantaan nauttimaan Viron suurimmasta ilmaisesta rantafestivaalista. Tallinnan meripäivien aikaan ohjelmassa on muun muassa laiva-ajeluita, konsertteja, markkinoita ja esityksiä. Tapahtuman aikaan käydään myös Tallinn Race -purjehduskilpailut.

Tallinann meripäivät

Rally Estonia 19.-20.7.

Valgemaalla järjestettävä Rally Estonia tuo Viron sorateille WRC-autojen ja Historic-luokan huippukuskit Suomesta, Baltian maista ja Euroopasta. Tapahtuma sopii koko perheelle, sillä rallikisojen lisäksi paikan päältä löytyy muun muassa lasten leikkialue sekä markkinatori. Iltahuvituksena alueella järjestetään konsertti.

Rally Estonia

Tarton Hansapäivät 19.-21.7.

Tarton historia ja virolainen kansanperinne pääsevät esille heinäkuussa vietettävillä Hansapäivillä. Paraatit, markkinat, konsertit ja esimerkiksi keskiaikaiset häät täyttävät matkailijan lomapäivät teemoittain jaetuissa kaupunkikortteleissa.

Hansapäivät

Viisi vinkkiä Tarttoon

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Narva Bike 19.-21.7.

Moottoripyöräharrastajat kokoontuvat heinäkuussa Viron Narvaan, jossa kaupunkia halkoo kansainvälisen kokoontumisajon paraati. Tapahtuman yhteydessä Narvan linnoituksessa järjestetään myös konsertteja, ilotulituksia ja Miss Narva Bike -kauneuskilpailut.

Narva Bike

Saarenmaan Oopperapäivät 21.-28.7.

Oopperan ystäviä hemmotellaan heinäkuun lopussa Saarenmaalla, jossa musiikkijuhla levittäytyy Kuressaaren linnan pihapiiristä myös kartanorakennuksiin ja kirkkoihin. Paikallisten artistien lisäksi tapahtumassa esiintyy kansainvälisiä oopperalaulajia.

Saarenmaan Oopperapäivät

Tall Ship Races Virossa 22.-24.7.

Helsingin tänä vuonna isännöimä purjehdustapahtuma The Tall Ship Races näkyy myös Virossa. Upeat purjelaivat vierailevat Saarenmaan Kuressaaressa 22.-23. heinäkuuta ja Pärnussa 22.-24. heinäkuuta matkallaan Helsingistä Riikaan.

Viron Maatilapäivät 27.-28.7.2013

Herkkusuut huomio! Iloisesta sadonkorjuutunnelmasta pääsee nauttimaan Viron Jänedassa järjestettävillä maatilapäivillä, jotka kokoavat yhteen puutarhojen ja viljelysmaiden antimia kaupittelevat myyjät.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Viron Maatilapäivät

>> Lue lisää Viron tapahtumista

Kuvat: Visit Estonia / Toomas Tuul, Jaak Nilson