Hyppää sisältöön

Turistit saivat kuolettavan myrkytyksen kala-ateriasta: “Mahdotonta ennakoida”

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 07.02.2014
Balilla kuolleiden äidin ja tyttären kuolinsyyksi on varmistunut ruokamyrkytys.

Kuolettavat myrkytykset erittäin harvinaisia

Tammikuussa Balilla puhutti mystinen kuolintapaus, kun australialaisnainen ja tämän tytär menehtyivät äkillisesti. Nyt nopeasti sairastuneen kaksikon kuolinsyy on selvinnyt, kertoo uutissivusto News.com.au.

Australiassa suoritetussa ruumiinavauksessa selvisi, että molemmat saivat harvinaisen myrkytyksen ravintolassa nauttimastaan kala-ateriasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Asiantuntijoiden mukaan kaksikko olisi saattanut selvitä myrkytyksestä (scombroid poisoning) elleivät he olisi sairastaneet astmaa. Näiden yhdistelmä koitui kuitenkin kohtalokkaaksi.

Myrkytyksen aiheuttaa kalan poikkeuksellisen korkea histamiinitaso. Haju tai maku eivät anna vaarasta vihiä ruokailijalle, ja asiantuntijoiden mukaan sen ennakoiminen on lähes mahdotonta.

– On erittäin harvinaista, että yksi ihminen saa kuolettavan annoksen myrkkyä. Kaksi kuolettavaa annosta on jo uskomattoman harvinaista, kommentoi matkailulääkäri tapausta.

Myrkytyksiä sattuu enemmän trooppisissa maissa – syynä on yleensä kalan säilöminen liian lämpimässä tilassa. Yleensä ihmisen saama reaktio on kuitenkin lievä.

Asiantuntijat kehottavat matkailijoita noudattamaan varovaisuutta erityisesti syödessään raakaa kalaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: News.com.au
Kuva: Flickr / Schristia