Loppuvatko turistien pettymykset Ranskassa? Ravintoloilta halutaan kieltää valmisruoat
Mikä määrittää ravintolan?
Ruokakulttuuristaan tunnetussa Ranskassa maan gastronomian mainetta halutaan pitää yllä uuden säädöksen avulla.
Ranskalaisten ravintoloitsijoiden ja poliitikkojen muodostama ryhmittymä yrittää saada voimaan lain, jonka mukaan ravintolaksi voitaisiin tituleerata vain sellaisia ruokapaikkoja, joissa annokset valmistetaan alusta loppuun tuoreista raaka-aineista.
Toteutuessaan laki kieltäisi ravintoloilta esimerkiksi pakasteiden ja valmisruokien käytön. Säädöksen toivotaan antavan ravintolakävijöille mielenrauhan siitä, ettei heille tarjota pikaisesti lämmitettyä valmisruokaa.
Tutkimuksen mukaan joka toinen ravintolakävijä ei luota ravintoloihin. Ravintoloista taas 31 prosenttia myöntää, ettei valmista annoksia tuoreista raaka-aineista.
Hankkeen takana on myös halu luoda uusia työpaikkoja. Mikäli kaikki ravintolat valmistaisivat annoksensa alusta loppuun, toisi se asiantuntijoiden mukaan tarvetta uusille työntekijöille.
Lähde: The Local
Kuva: Flickr / tuchodi