Hyppää sisältöön

Hotelliketju haluaa sinunkin syövän paremmin: “Ei voida tuijottaa pelkästään kaloreita”

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 24.04.2013
Radisson Blu -hotelleissa etsitään hyvää oloa Brain Food -konseptilla.

Oikeaa ruokaa oikeaan aikaan

Radisson Blu -hotelliketjun kansainvälisesti kehittämän uuden Brain Food -palvelun tarkoituksena on nauttia ruokaa, joka pitää verensokerin tasaisena ja tarjoaa parhaan mahdollisen ravinnon aivotoiminnalle. Konsepti on suunniteltu erityisesti työ- ja kokousmatkailijoita silmällä pitäen.

Konseptin avulla halutaan välttää raskasta lounasta, jonka jälkeen vireystila helposti laskee ja työnteosta katoaa puhti. Ruoat räätälöidään hotelleissa paikallisen ruokakulttuurin mukaisesti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Ruoalla on suuri merkitys onnistuneen työ- tai kokouspäivän kannalta. Terveellinen ja maistuva ruoka nostaa vireystilaa ja auttaa tekemään hyviä päätöksiä, Suomen Radisson Blu -hotellien markkinointipäällikkö Marileea Järnefelt toteaa.

Ravintoasiantuntijan kokemus konseptin pohjana

Suomessa Brain Food -periaatteita on ollut mukana kehittämässä ravintoasiantuntija Patrik Borg, joka painottaa ravinnon vaikutusten huomioimista perinteistä laajemmin. Tasainen ateriarytmi ja ruoasta nauttiminen ovat tärkeitä asioita.

– Oikeasta syömisestä puhuttaessa ei voida tuijottaa pelkästään kaloreita ja suoria terveysvaikutuksia, vaan on otettava huomioon myös mieliala, energisyys ja stressinhallinta. Ne ovat paljon suurempia asioita työtehon ja työhyvinvoinnin kannalta, Borg painottaa.

Borgin mukaan annoksissa käytetään tuoreita ja mahdollisimman vähän teollisesti käsiteltyjä tuotteita. Rasvan ja sokerin määrään kiinnitetään erityistä huomiota – unohtamatta kuitenkaan hyvää makua.

– Ravinto ei voi lisätä hyvinvointia, jos syöminen ei tunnu ja maistu hyvältä ja sitä pitää koko ajan miettiä. Olen joskus todennut, että syömisestä stressaaminen se vasta voimia syökin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Radisson Blu
Kuva: geishaboy500 via Compfight