Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Meneekö keho jumiin lennon aikana? Tämä lentoemäntien käyttämä keino auttaa

Hypoxi artikkelin kuva
Matkailijan terveys
Paineenvaihteluun perustuva Hypoxi-hoito nopeuttaa kehon palautumista pitkän lennon jälkeen.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 07.01.2015
facebook   whatsapp

Hoito laskee turvotusta ja kiihdyttää nestekiertoa

Vaihtelevan ilmanpaineen ja kevyen liikunnan yhdistelmä on monien lentoemäntien salaisuus pitkiltä lennoilta palautumiseen.

– Osa lentoemännistä saapuu tänne suoraan lentokentältä, sanoo Vantaalla Flamingo Day Span yhteydessä sijaitsevan Hypoxi-studion yrittäjä Salla Varis.

Hypoxi on vaihtelevan ilmanpaineen ja kevyen liikunnan yhdistävä hoitomuoto, jonka sanotaan auttavan paitsi palautumiseen, myös rasvanpolttoon ja selluliittiin. Menetelmä laskee turvotusta Variksen mukaan tehokkaasti, sillä se kiihdyttää vartalon nestekiertoa ja aineenvaihduntaa. Lisäksi menetelmään kuuluva kevyt liikunta vetreyttää lennolla jumiutuneita jalkoja.

Kaksivaiheinen menetelmä yhdistää rentoutumista ja liikuntaa

Lentoemäntien käyttämä menetelmä on kaksiosainen: ensin makoillaan erikoisvalmisteisessa ihopuvussa ja sen jälkeen poljetaan Hypoxi-pyörällä.

Sukelluspukua muistuttava ihopuku sisältää 400 ilmakuplaa, joiden paineenvaihtelu aktivoi kehon pintaverenkiertoa. Pyörän avulla taas alavartalolle kohdistetut paineenvaihtelut yhdistettynä matalasykkeiseen liikuntaan nopeuttavat turvotuksen laskemista. Tehokkaimmillaan menetelmän aikaansaama nestekierto on, kun käytössä on sekä ihopuku että pyörä.

Ihopuvun aiheuttama tunne voi yllättää ensikertalaisen, sillä satojen ilmakuplien paineenvaihtelut kipristelevät iholla. Tiukka puku ei kuitenkaan ahdista, ja 20 minuutin makoilun jälkeen olo on rento.

Seuraava vaihe on reilun puolen tunnin mittainen matalasykkeinen pyöräily Hypoxi-pyörässä. Kevyt liikunta lämmittää lihakset ja alipaine edistää verenkiertoa. Menetelmä on käyttäjälle helppo, sillä se käsittää vain makoilua ja kevyttä polkemista.

Palautumisen lisäksi menetelmää käytetään myös kohdennettuun rasvanpolttoon. Sitä voi soveltaa myös, jos ennen matkaa tuntuu ettei ole omin keinoin päässyt haluamaansa lomakuntoon.

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Hypoxi

Tarjous Rantapallon lukijoille: varaa hoitojakso 31.1.2015 mennessä ja saat kaksi hoitokertaa kaupan päälle (arvo 98–131 euroa). Tarjous on voimassa Flamingon, Herttoniemen ja Porin Hypoxi-studioissa.

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.