Kuva: Istockphoto
Lentomatkustaja

Oletko sinä joku näistä törttöilijöistä? Lentoyhtiö kuvasi ohjevideot huonosti käyttäytyvistä matkustajista

Yhdysvaltalaisen lentoyhtiön tekemä humoristinen videosarja pyrkii herättämään matkustajat pohtimaan omaa käytöstään.

Esittelyssä yleisimmät häiriköt

Lentokoneissa huonosti käyttäytyvät matkailijat ovat pahin painajainen niin matkustamohenkilökunnalle kuin muille matkustajillekin.

Monet matkustajat tuomitsevat helposti toisten käytöksen ja suuntaavat paheksuvia katseita lentokoneen käytävällä hidasteleviin matkustajiin ja muihin, jotka toimillaan hidastavat lennon lähtöä tai muuten tekevät matkustamisesta epämukavaa. Samalla he kuitenkin unohtavat monesti itse huomioida muut omalla käytöksellään.

Yhdysvaltalainen lentoyhtiö JetBlue yrittää saada asiakkaitaan käyttäytymään aikaisempaa paremmin lennoilla julkaisemallaan videosarjalla, jossa esitellään tapoja, kuinka ei kannata käyttäytyä lennolla. Humoristisilla videoilla matkustajien käytös on selvästi liioiteltua, mutta siitä huolimatta videoissa piilee totuuden siemen, ja aiheet ovat varmasti tuttuja useille matkailijoille.

Videosarjassa käsitellään tavallisimpia häiriötekijöitä lentokoneessa: koneeseennousun aiheuttamia ruuhkia lähtöportilla, muita matkustajia häiritseviä matkaeväitä ja erikoisia nukkumisasentoja, liikaa lörpötteleviä vierustovereita sekä vierustoverin yli vessaan pinkovia matkustajia.

Vaikka aiheet poikkeavat toisistaan, voi kaikissa tilanteissa toimia oikein noudattamalla yhtä helppoa neuvoa: huomioi muut ihmiset.

Katso videot ja kokeile, tunnistatko itsesi!

Tämä herättää aika ajoin kysymyksiä lähes kaikissa lentomatkustajissa: mikä on sopiva tapa ottaa nokkaunet lentokoneessa?

Kun vessahätä iskee ikkunapaikalla kesken lennon, ovat vieressä nukkuvat matkustajat pahin painajainen. Tällä videolla on esitelty lähes kaikki mahdolliset poistumiskeinot.

Mistä kaikesta sinä keskustelet tuntemattoman vierustoverin kanssa? Suomalaisille tämä on melko helppo: älä jaa liian henkilökohtaisia asioita.

Jos otat lentomatkalle mukaan omat eväät, kannattaa pakkausvaiheessa huomioida myös muut matkustajat. Videolla esitellään selvä esimerkki siitä, kun mukana on vain vääränlaisia ruokia – näitä ei ainakaan kannata ottaa mukaan!

Videosarjan viidennessä osassa lentoyhtiö on pureutunut monilla lähtöporteilla nähtyyn ilmiöön: matkustajiin, jotka ryntäävät portille heti ensimmäisen kuulutuksen jälkeen ohjeistuksesta riippumatta.

Viimeinen video käsittelee ääritapausta siitä, kun lentomatkustaminen ja erityisesti lentokentällä odottelusta on tehty aivan liian mukavaa – ainakin kanssamatkustajien näkökulmasta.

Lähde ja videot: Youtube / jetblue
Kuva: Istockphoto

Päivitetty: 18.3.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (7 votes, average: 2,86 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia