Kuva: Messukeskus
Maskotti

Paljastuksia puvun sisältä – tällaista maskotin työ on todella: ”Monia käytännön haasteita”

Laivoilla, lomakohteissa ja huvipuistoissa toimivien maskottien työ ei ole pelkkää lasten huvittamista. Lue, millaista työ on todella.

Rajattu näkökenttä kuumassa puvussa

Matkailunähtävyyden sisäänkäynnissä hymyilevän maskotin tai tapahtumassa lasten kanssa leikkivän hahmon työ ei ole pelkkää hymyä ja tanssia, sillä kuuman puvun sisällä voi olla hyvin tukalat oltavat. Kolme vuotta maskottina työskennellyt näyttelijä kertoo työssä olevan monia käytännön haasteita.

– Puvun sisällä on tietysti kuuma, mutta se ei ole pahinta. Se, mikä useimpia häiritsee maskottipuvuissa on, että sieltä näkee todella rajallisesti. Minun hahmoni puvussa näkökenttä katoaa 80-prosenttisesti, sanoo maskottina työskentelevä näyttelijä.

Raskas puku tuo myös muita fyysisiä haasteita, sillä esimerkiksi niskat ja hartiat ovat koetuksella, kun painavan pään joutuu pukemaan useita kertoja viikossa.

Useimmat lapset rakastavat pehmeitä maskotteja, mutta aikuisten suhtautuminen on toisenlaista. Nykyisin myös humalaiset aikuisetkin tahtovat kuitenkin kuvaan maskotin kanssa, eivätkä juuri aiheuta häiriötä.

– On toki tullut tilanteita mistä on pitänyt lähteä nopeasti pois, mutta koskaan ei ole ollut turvaton olo.

Maskottina työskentely ei sovellu kenelle tahansa, sillä työssä vaaditaan kykyä pitää pää kylmänä myös yllättävissä tilanteissa. Halausten lisäksi esimerkiksi osa aikuisista voi käydä käsiksi hahmoon. Edes siinä tilanteessa roolissa oleva maskottinäyttelijä ei voi kuitenkaan menettää hermojaan, vaan tilanteesta tulee poistua hahmolle sopivalla tavalla.

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Messukeskus

Päivitetty: 27.4.2017

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia