hero taustakuva

Paljastuksia puvun sisältä – tällaista maskotin työ on todella: ”Monia käytännön haasteita”

Messukeskus artikkelin kuva
Lapset ja matkailu
Laivoilla, lomakohteissa ja huvipuistoissa toimivien maskottien työ ei ole pelkkää lasten huvittamista. Lue, millaista työ on todella.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 27.04.2017
facebook   whatsapp

Rajattu näkökenttä kuumassa puvussa

Matkailunähtävyyden sisäänkäynnissä hymyilevän maskotin tai tapahtumassa lasten kanssa leikkivän hahmon työ ei ole pelkkää hymyä ja tanssia, sillä kuuman puvun sisällä voi olla hyvin tukalat oltavat. Kolme vuotta maskottina työskennellyt näyttelijä kertoo työssä olevan monia käytännön haasteita.

– Puvun sisällä on tietysti kuuma, mutta se ei ole pahinta. Se, mikä useimpia häiritsee maskottipuvuissa on, että sieltä näkee todella rajallisesti. Minun hahmoni puvussa näkökenttä katoaa 80-prosenttisesti, sanoo maskottina työskentelevä näyttelijä.

Raskas puku tuo myös muita fyysisiä haasteita, sillä esimerkiksi niskat ja hartiat ovat koetuksella, kun painavan pään joutuu pukemaan useita kertoja viikossa.

Useimmat lapset rakastavat pehmeitä maskotteja, mutta aikuisten suhtautuminen on toisenlaista. Nykyisin myös humalaiset aikuisetkin tahtovat kuitenkin kuvaan maskotin kanssa, eivätkä juuri aiheuta häiriötä.

– On toki tullut tilanteita mistä on pitänyt lähteä nopeasti pois, mutta koskaan ei ole ollut turvaton olo.

Maskottina työskentely ei sovellu kenelle tahansa, sillä työssä vaaditaan kykyä pitää pää kylmänä myös yllättävissä tilanteissa. Halausten lisäksi esimerkiksi osa aikuisista voi käydä käsiksi hahmoon. Edes siinä tilanteessa roolissa oleva maskottinäyttelijä ei voi kuitenkaan menettää hermojaan, vaan tilanteesta tulee poistua hahmolle sopivalla tavalla.

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Messukeskus

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.