Sudet raatelivat naisen Ruotsissa

Painajainen eläintarhassa: sudet raatelivat naisen kuoliaaksi Ruotsissa

Kolmårdenin eläintarhassa Ruotsissa surraan susilauman raatelemaa työntekijää.

Hirvittävä työtapaturma Kolmårdenissa

Susilauma tappoi 30-vuotiaan eläintenhoitajan Kolmårdenin eläintarhassa eilen sunnuntaina, raportoi Aftonbladet. Naispuolinen hoitaja oli mennyt kahdeksan suden aitaukseen yksin, kun pedot yllättäen hyökkäsivät karmivin seurauksin.

Kolmårdenin rutiinien mukaisesti hoitaja oli mennyt viettämään aikaa susilauman kanssa suhteiden ylläpitämiseksi. Hoitajan turvavarusteluun kuului ainoastaan radiopuhelin.

Nainen sai kontaktin kollegoihinsa radiopuhelimen välityksellä, mutta tämän uskotaan kuolleen vammoihinsa nopeasti. Tapauksella ei ollut silminnäkijöitä.

Avun saattaminen susiaitaukseen ei ollut helppoa – Aftonbladetin mukaan ambulanssien saapumisen jälkeen kesti puoli tuntia ennen kuin pelastushenkilökunta pääsi naisen luo.

Nainen oli työskennellyt Kolmårdenissa kolme vuotta ja huolehtinut susilaumasta pennuista saakka.

Kolmårdenin eläintarha järjesti kriisikokouksen heti tapauksen jälkeen. Tämänhetkisten tietojen mukaan susia ei aiota lopettaa, mutta sekä vierailijoiden että henkilökunnan kontakti eläimiin on katkaistu.

Suomalaistenkin suosima Kolmården on Pohjoismaiden suurin eläinpuisto.

Lähde: Aftonbladet
Kuva: Flickr / Tambako the Jaguar

Päivitetty: 18.6.2012

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

2 kommenttia

Susisen pitäisi kuulemani mukaan pelätä ihmistä. Miten tässä näin on voinut käysä. Kotosuomessa sudet ainakin pelkäävät ihmisisä ja niitä ei saa tappaa. Eri rotuako rutosin sudet?

Surullinen tapaus. Ihmettelen, miksi ihmisten pitäisi mennä susiaitaukseen pitämään kontaktia yllä? Sudet eivät liene koiria vaan petoja? Ehkä eläinten terveydentilaa tuli täten tarkkailtua vai huvin vuoksiko sinne aitaukseen mennään?