Hyppää sisältöön

Tällainen on Åren talvikausi – katso uutuudet ja tapahtumat

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 30.11.2012
Ruotsin tunnetuimman hiihtokeskuksen Åren talvikausi täyttyy tapahtumista.

Åre kutsuu himolaskijoita

Åre on Skandinavian suurin hiihtokeskus, joka tunnetaan pitkästä historiastaan ja kansainvälisestä ilmapiiristään. Junalla pääsee perille keskelle Åren kylää ja löytyypä tunnin ajomatkan päästä peräti kaksi kansainvälistä lentokenttääkin. Suomesta suoria lentoja liikennöi SAS.

Hiihtomahdollisuuksien lisäksi Åre tarjoaa runsaasti ravintoloita, kulinaarisia elämyksiä ja huvielämää sekä kattavat ostosmahdollisuudet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Åren hiihtoalue ulottuu idän lapsiystävällisestä Åre Björnenin alueesta Åren keskiosan haastavien huippujen ja tasostaan kuuluisan off piste -tarjonnan kautta lännen Tegefjälliin ja Duvediin, jotka ovat erityisesti carving-laskijoiden suosiossa.

Entistä houkuttelevampi Duved

SkiStar Åren kohdepäällikkö Niclas Sjögren Bergin mukaan talvikautta varten on panostettu erityisesti Duvedin alueen kehittämiseen: hiihtolippuhintoja on alennettu ja tapahtumatarjontaa lisätty. Lisäksi vieras voi myös ostaa ainoastaan Duvedin alueen kattavan Ski Passin, johon kuuluu myös Tegefjällin alue.

– Duved on hyödyntämätön helmi, joka tarjoaa korkealuokkaista laskemista. Hiihtolipun hinnan laskemisella haluamme tarjota houkuttelevan vaihtoehdon niille, joilla ei ole tarvetta hyödyntää koko Åren alueen tarjontaa, Sjögren Berg sanoo.

Ruotsin Åre on suosituimpia talvikohteita

Åren talvi on tuttuun tapaan täynnä tapahtumia. Hiihtokeskuksessa järjestetään teemaviikkoja muun muassa opiskelijoille, seikkailijoille, lapsiperheille ja nautiskelijoille. Hauskat tapahtumat kuten perinteiksi muodostuneet Red Bull Home Run ja SkiStar Hot Dog Challenge ovat ohjelmistossa tänäkin vuonna.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Ensimmäistä kertaa Åre isännöi kolmea maailmancup-kilpailua kauden aikana. Se osoittaa Åren monipuolisuuden ja vahvan aseman kansainvälisesti kilpailukykyisenä hiihtokohteena, iloitsee Sjögren Berg.

Naisten alppihiihdon maailmancup lasketaan Åressa 19.-20. joulukuuta, freestylen maailmancup 16.-17. maaliskuuta ja ski crossin maailmancup 14.-17. maaliskuuta.

Satumaisia valoja ja lumi-igluja

Viime kaudella Åre otti käyttöön VM 8 -rinteen yhteydessä uudenlaisen valaisujärjestelmän, jonka avulla luonnosta ja lumesta on haluttu luoda mystinen, vanhoihin taruihin pohjautuva satumaailma.

Kansainvälistäkin huomiota herättänyt valaisukonsepti laajenee tulevana kautena ja siinä tullaan hyödyntämään myös ääntä. Lopputuloksena on maailman pisimpänä pidetty valaistu lasku, jonka yhteismitta on 3 500 metriä.

Yksi talvikauden jännittävimmistä uutuuksista sijaitsee 1 000 metriä meren pinnan yläpuolella, keskellä Åren rinneverkostoa. Näköalan Åredalenille tarjoavalle paikalle rakennetaan lumi-igluja, jotka tarjoavat vieraille majoitusta, ruokaa, porekylpyjä sekä erilaisia tapahtumia.

Myös rinteiden ruokatarjonta paranee, kun Restaurang 720 laajenee sadalla uudella asiakaspaikalla sekä uudella terassilla. Tegefjällissä jo aiemmin toiminut Wig Wam puolestaan laajenee avaamalla uuden ruokakodan Åre Björnenin alueelle.

Lue lisää Åresta Lumipallo-talvimatkailusivustolta!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Visit Sweden
Kuva: Jonas Kullman / SkiStar, Henrik Trygg / Visit Sweden