Hyppää sisältöön

Oletko lähdössä Viroon? Katso kesäkuun parhaat tapahtumat

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 21.05.2013
Kesäkuussa Viron tapahtumat keskittyvät erityisesti suosikkikohde Tallinnaan ja kesäpääkaupunkina pidettyyn Pärnuun. Rantapallo kokosi kymmenen tärppiä lomailijalle.

Tallinnan Vanhankaupungin päivät 1.-8.6.

Tallinnan kesäkuu käynnistyy vanhaakaupunkia juhlistavilla teemapäivillä, joiden aiheena ovat tänä vuonna kaupungin tornit. Viikon mittaisen kulttuuritapahtuman aikana vanhankaupungin kaduilla voi bongata linnanneitoja ja keskiaikaisia ritareita sekä nauttia esimerkiksi konserteista, taidenäyttelyistä, myyjäisistä ja teatterista.

Vanhankaupungin päivät

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Grillfest 7.-8.6.

Pärnussa järjestettävän hyvän ruoan festivaali Grillfestin tarkoituksena on esitellä virolaista ruokakulttuuria paikallisten herkkujen ja kulttuuriohjelman myötä. Pääsymaksuton tapahtuma järjestetään Vallikäärun puiston niityllä.

Grillfest

Rock Summer 25 15.-16.6.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 25 vuotta siitä, kun Virossa järjestettiin ensimmäistä kertaa ulkomaalaisten esiintyjien tähdittämä rockfestivaali. Rock Summerin juhlavuotta vietetään Tallinnassa kaksipäiväisen festivaalin voimin, jossa esiintyvät muun muassa Bryan Adams ja Röyksopp.

Rock Summer

Pärnun 175. kesäkauden avajaiset 21.6.

Rantakaupunki Pärnua pidetään perinteisesti Viron kesäpääkaupunkina – titteli onkin annettu kylpyläkaupungille jo 175 vuoden ajan juhlallisin menoin. Seuraa kaupungilta rantaan kulkevaa juhlakulkuetta, tutustu ranta-alueen uutuuksiin ja nauti monipuolisesta viihdeohjelmasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rabarock 21.-22.6.

Järvakandissa järjestettävä Rabarock on Baltian maiden suurin rockfestivaali, jossa nähdään kahden päivän aikana yli 30 esiintyjää. Tapahtumaan odotetaan yli 10 000 musiikin ystävää, jotka levittävät juhlahumua leirintäalueelle ja erilaisiin jatkopirskeisiin.

Rabarock

Heinänleikkuukilpailut 24.6.

Virolaista maalaisromantiikkaa etsivät matkailijat voivat ottaa suunnaksi Haanjan, jossa järjestetään perinteiset heinänleikkuukilpailut. Etelä-Viron kumpuilevassa maastossa heinänleikkuuta ei ole ollut helppoa koneistaa, joten viikatteilla leikkuusta on kehittynyt varsinainen taiteenlaji.

Võrumaan matkailusivut

Hard Rock Laager 28.-29.6.

Vaihtelua kaipaavien metallimusiikin ystävien kannattaa suunnata kesäkuussa Viroon: Vana-Vigalan kylässä järjestettävä raskaan rockin ja metallin “kesäleiriksi” kutsuttu Hard Rock Laager kokoaa yhteen aiheesta kiinnostuneet konserttivieraat.

Hard Rock Laager

Pärnun Hansapäivät 28.-30.6.

Miltä mahtaisi näyttää keskiaikaisessa Pärnussa? Ajatusleikkiä pääsee testaamaan kaupungissa järjestettävillä Hansapäivillä, jossa esittelyssä ovat muun muassa keskiaikaiset perinteet, käsityötaidot ja kaupankäynti. Ohjelmaa seurataan tietysti teemaan sopivan ruoan, juoman ja musiikin siivittämänä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pärnun matkailutoimisto

Elton Johnin konsertti 29.6.

Legendaarinen brittitähti Sir Elton John pysähtyy 40-vuotisjuhlakiertueellaan myös Virossa. Kesäkuun lopussa Tallinnan laulukentällä konsertoivaa laulajaa ei tällä kertaa nähdä Suomessa, joten artistin fanit voivat lähteä keikkamatkalle etelänaapuriin.

Elton Johnin konserttiliput

Tallinnan Kattokino

Koko kesän auki oleva Tallinnan Kattokino on Viron ensimmäinen säännöllisesti toimiva ulkoilmaelokuvateatteri. Tallinnan kattojen yllä näytetään niin klassikkoja ja dokumentteja kuin kohuleffoja ja uutuuselokuviakin. Elokuvateatteri toimii Viru Centerin kattoterassilla syyskuun alkuun saakka.

Kattokino

Lähde: Visit Estonia
Kuva: Visit Estonia / Kaarel Mikkin

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen