Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Turku on Matka 2011 -messujen Kotimaan Helmi

artikkelin kuva
Uutiset
Turku on valittu Matkamessujen Kotimaan Helmeksi vuodelle 2011.
Teksti: minnam
Päivitetty: 15.12.2010
facebook   whatsapp

– Valinta oli tällä kertaa erityisen helppo. On luontevaa, että Kotimaan Helmi -tittelin saa kaupunki, joka kantaa koko Euroopan mittakaavassa erittäin tärkeää ja merkittävää arvonimeä. Euroopan kulttuuripääkaupungilla on erityisen paljon annettavaa myös Matka 2011 -tapahtumalle, kertoo Matkamessujen näyttelyryhmäpäällikkö Rilla Engblom.

Turussa Matkamessujen Kotimaan Helmi -status nähdään arvostuksen osoituksena.

– Matkamessut on kansallisesti merkittävä tapahtuma, ja arvostamme sitä, että saimme Kotimaan Helmi -statuksen tukemaan kulttuuripääkaupunkivuottamme, kertoo Turku Touringin markkinointipäällikkö Tomi Karjalainen.

Turku on tulevana vuonna Suomen ikkuna maailmalle. Turku on jo nyt Suomen mittakaavassa oikea eurooppalainen kaupunki. Se on houkutteleva matkakohde kotimaisille ja ulkomaisille vieraille. Kaupunki on tunnettu tapahtumistaan, jotka ovat monimuotoisia ja sijoittuvat merellisistä paikoista aina historialliseen kaupunkimiljööhön.

Turku ja Tallinna käsi kädessä

Eteläinen naapurimaamme Viro on valittu Matkamessujen partnerimaaksi vuodelle 2011, ja Viron pääkaupunki Tallinna on niin ikään vuoden 2011 Euroopan kulttuuripääkaupunki. Turku ja Tallinna tulevat tekemään paljon yhteistyötä Matkamessujen tiimoilta, ja jo vuoden 2010 aikana tullaan Suomessa näkemään monta sekä Turkuun että Viroon ja Tallinnaan liittyvää tapahtumaa.

– On erittäin mukavaa, että Matkamessujen partnerimaana pystymme Suomessa antamaan ison lähtölaukauksen Viron kulttuuripääkaupunkivuoteen, kertoo Viron matkailun edistämiskeskuksen Suomen aluejohtaja Toomas Tärk.

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.