Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Talvilomaviikko täytti hiihtokeskusten odotukset

artikkelin kuva
Uutiset
Etelä- ja Keski-Suomen hiihtokeskukset säilyttivät myyntinsä normaalitasolla sääolosuhteista huolimatta. Ensimmäisen viikonlopun kireä pakkanen ja jälkimmäisen sumuinen sadetihku kiusasivat rinteisiin lähteviä asiakkaita
Teksti: minnam
Päivitetty: 02.03.2010
facebook   whatsapp

Hiihtokeskusbarometrin mukaan hissilipunmyynti ensimmäisellä hiihtolomaviikolla on lähes eurolleen toissavuoden tasolla. Viime vuoden ennätyskauteen verrattuna myynti tosin laski keskimäärin seitsemän prosenttia ja vastaavasti kävijämäärä kahdeksan prosenttia. Säällä oli suuri vaikutus rinteeseen lähtemiseen; alkuviikon pakkanen puraisi kymmenen prosentin loven Pohjois-Suomen matkailukeskusten hissilippumyyntiin.

– Hiihtokeskuksissa käynnistyi supersesonki, joka jatkuu pääsiäiseen. Ensimmäinen hiihtolomaviikko on erittäin tärkeä kevään onnistumisen indikaattori. Numeroiden valossa näyttää siltä, että koko perheen harrastuksen suosio on pitänyt haastavissakin olosuhteissa pintansa, kertoo Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Sari Tollet.

Luminen talvi on innostanut suomalaiset talviurheilun pariin. Välineet ja varusteet on käytännössä myyty loppuun ja hiihtokeskusten kävijämäärät ovat kasvusuunnassa. Useimmista hiihtokeskuksista löytyy kattavat vuokraamopalvelut, mikä mahdollistaa uudenaikaisten välineiden testaamisen. Myös hiihtokoulu tarjoaa helpon tien uuden harrastuksen aloitukselle ja on hyvä palvelu ruostuneiden taitojen petraukseen.

– Etukäteen epäiltiin, että etelän loistava lumitalvi romahduttaisi pohjoisen laskijamäärät, mutta ensimmäinen hiihtolomaviikko antaa aivan toisenlaisen kuvan. Tasainen harrastajamäärän kasvu on koko toiminnan kehittämiselle erinomaisen hyvä asia. Odotamme siis luottavaisina onnistunutta kevättä, Tollet toteaa.

Kevään uhkakuvana nähdään AKT:n mahdollisen lakon käynnistyminen sekä sen vaikutukset kotimaan matkailuun. Toimialalla toivotaankin tilanteen nopeaa normalisoitumista.

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.