hero taustakuva

Syötteen talvilomakausi sujui mainiosti

artikkelin kuva
Uutiset
Syötteen matkailualueen suosio kasvoi entisestään juuri päättyneellä talvilomakaudella.
Teksti: minnam
Päivitetty: 19.03.2010
facebook   whatsapp

Pudasjärven Matkailu Oy:n toimistopäällikkö Paula Paukkeri kertoo keskusvaraamon välittäneen kolmelle talvilomaviikolle yhteensä yli 30 000 yöpymisvuorokautta. Viikolla kahdeksan kasvua oli 6, viikolla yhdeksän 10 ja viikolla kymmenen 4,5 prosenttia viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

”Myös loppukevät näyttää lupaavalta. Esimerkiksi pääsiäistä edeltävät viikot ovat menneet kaupaksi tavallista paremmin”, hän toteaa.

Tunturihotelli Iso-Syötteen toimitusjohtaja Juha Kuukasjärvi on samoilla linjoilla. Etenkin viimeinen talvilomaviikko oli tavallista kiireisempi ja loppukevät vaikuttaa sujuvan ainakin viimevuotiseen malliin.

”Hirmuiset pakkaset verottivat alkuvuodesta varmasti kaikkien asiakasmääriä, mutta nyt tilanne on kääntynyt parempaan. Pääsiäisenä hotelli ja mökit tulevat täyteen tavalliseen tapaan”, hän sanoo.

Kasvaneista asiakasmääristä kertovat myös rinnetoimintojen luvut. Ison-Syötteen rinnetoiminnoista vastaavan Hiihtokeskus Iso-Syöte Oy:n toimitusjohtaja Jorma Terentjeff laskeskelee tämän vuoden kolmen talvilomaviikon osoittavan lähes 25 prosentin kasvua edellisvuoteen verrattuna.

”Luvut olivat lähes pääsiäisen tasolla. Uskon, että pääsemme koko vuodenkin osalta lievään kasvuun. Ja ensi kautta odotamme luottavaisin mielin. Asiakkaat ovat ottaneet myönteisesti vastaan Syötteen kehitys- ja uudistustoimet ”, iloitsee Terentjeff.

Myös Syötekeskus Oy on tyytyväinen kovien pakkasten jälkeen tapahtuneeseen käänteeseen. Syötekeskuksen toimintaa pyörittävän Oulun Seudun Setlementti ry:n toiminnanjohtaja Markku Tapper sanoo hotellivarauksia olleen pitkin talvea yllättävän runsaasti ja tilanne näyttää jatkuvan hyvänä. Myös leirikoulu on ollut odotettuakin kysytympi. Rinnetoiminnot puolestaan ylsivät esimerkiksi viikolla kymmenen noin 10 prosenttia parempaan myyntiin kuin edellisvuonna.

Karavaanarialueesta ja Pärjänkievarin ravintolatoiminnasta vastaava Finland EasyHoliday luonnehtii niin ikään kymppiviikkoa erittäin hyväksi. Pärjänkievarin isäntä Pekka Kimpimäki sanoo viikon olleen kymmenisen prosenttia edellisvuotista vilkkaampi. Myös edeltävinä viikkoina oli väkeä liikkeellä runsaasti.

”Tulevan pääsiäisen tilanne vaikuttaa erittäin hyvältä ja nyt valmistaudummekin sen hoitamiseen”, sanoo Pekka Kimpimäki.

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.