Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Pyhän hiihtokeskus uudistuu

artikkelin kuva
Uutiset
Pyhä käynnistää historiansa mittavimmat rinneinvestoinnit ja avaa tulevan hiihtokauden täysin uudistuneena marraskuussa 2010.
Teksti: minnam
Päivitetty: 31.03.2010
facebook   whatsapp

Uudistusten ytimenä huippunopea 6 hengen PyhäExpress tuolihissi.
– Maan parhaat rinteet saavat nyt seurakseen maan parhaan hissin, kiteyttää Pyhän uudistukset toimitusjohtaja Miia Porkkala.

PyhäExpress nostaa hiihtäjät tuulikuomun suojassa neljässä minuutissa Pyhän huipulle. Hissin nopeus tuo uutta tehoa hiihtämiseen, sillä nousuajan puolittuessa hiihtoaika vastaavasti tuplaantuu. Mukavuutta hissiin tuo läpinäkyvä tuulikuomu, jonka voi laskea tuulensuojaksi hissimatkan ajaksi. Erityisesti lasten ja aloittelijoiden on helppo käyttää ala- ja yläasemilla vauhtiaan hidastavaa modernia tuolihissiä.

Yhdellä hissillä hiihdetään puoli tunturia

Huolellisen rinnesuunnittelun ansiosta PyhäExpressin ympärille muodostuu Suomen oloissa ainutlaatuinen hiihtoalue. Yhdellä hissillä voi hiihtää peräti viittä erilaista aloittelijoista aktiivihiihtäjille sopivaa yli kilometrin mittaista rinnettä. Kokonaan uusi rinne on kesällä 2010 PyhäExpressin rinnalle rakennettava viralliset pujottelu- ja suurpujottelumitat täyttävä FIS-rinne.

Kotimaassa Pyhä on tarkoitus nostaa Suomen viiden suosituimman hiihtokeskuksen joukkoon, parhaaksi aktiivihiihtäjän kohteeksi.

– Investointien myötä Pyhä nousee palvelutasoltaan myös kansainvälisesti kiinnostavaksi hiihtokohteeksi. Ulkomaiset hiihtoturistit ja harjoitusryhmät ovat jo tottuneet moderneihin hisseihin ja osaavat vaatia niitä nyt myös Suomessa, kertoo Miia Porkkala.

Vuoden 2010 rinneinvestointien jälkeen seuraava uudistus on perinteikkään Hotelli Pyhätunturin laajennus, joka on tavoitteena aloittaa kesällä 2011. Hotelli sijaitsee ainutlaatuisella paikalla puolivälissä tunturia, rinteiden ympäröimänä.

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.