Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Matkalle 175-vuotiaan Kalevalan hengessä

artikkelin kuva
Uutiset
Suomen kansalliseepos Kalevala täyttää tänä vuonna kunnioitettavat 175 vuotta. Hotels.com on koonnut hotellivinkkejä Väinämöisen, Joukahaisen ja Ilmarisen hengessä matkustaville.
Teksti: minnam
Päivitetty: 26.02.2010
facebook   whatsapp

Hotel Kalevala, Kuhmo (kolme tähteä)

Perhehotelli Kalevala on rakennettu Kalevalassa esiintyvän kokkolinnun muotoon. Kokkolintu on suuri kotkaa muistuttava lintu, joka muun muassa auttaa Väinämöistä tämän polttaessa kaskea. Hotel Kalevala tarjoaa vierailleen perinteistä, kodinomaista majoitusta sekä valikoiman erilaisia eksoottisia harrastusmahdollisuuksia, kuten moottorikelkkasafareita tai vaikkapa mystisen Sampo-riitin. Erityisten invahuoneiden ansiosta hotelli soveltuu hyvin liikuntaesteisille. Myös lemmikkieläimet ovat tervetulleita.

Klaus K, Helsinki (neljä tähteä)

Designhotelli Klaus K:ssa jokainen huone kuvastaa jotain Kalevalan kolmesta pääteemasta: kateutta, intohimoa tai mystiikkaa. Kalevalan henki näkyy myös hotellin ravintoloiden nimissä: Ahjo tarkoittaa Sammon tulipesää, jonka uskottiin tuovan omistajalleen rikkautta ja onnea. Ilmatar oli kalevalaisessa maailmassa taivaassa asuva jumalallinen neito. Hotellin sisustuksessa on käytetty lasia ja tiiltä, jotka kuvaavat Suomen luontoa.

Hotelli Linna, Helsinki (neljä tähteä)

Jyhkeän majesteetillinen hotelli Linna seisoo Helsingin keskustassa,
Lönnrotinkadulla. Vanha jugend-talo muistuttaa oikeaa linnaa lumoavine yksityiskohtineen. Hotellin tilausravintolassa voi herkutella esimerkiksi linna-teeman mukaisilla buffeteilla. Lönnrotinkatu on Helsingissä eteläisin katu, joka on nimetty kansallistaitelijan mukaan. Muita katuja ovat muun muassa Sibeliuksenkatu ja Eino Leinon katu, jotka löytyvät Töölön kaupunginosasta. Töölössä voi myös kävellä pitkin Sammon- tai Väinämöisenkatua.

Elias Beach Hotel, Limassol, Kypros (neljä tähteä)

Henkevinkin runosielu tarvitsee silloin tällöin lomaa myös ruumiille, ja hyvä paikka täydelliseen rentoutumiseen on Elias Beach Hotel Kyproksella. Hotelli sijaitsee meren rannalla, ja sitä ympäröi kaunis puutarha. Hotellista löytyy sisä- ja uima-altaat sekä kuntoklubi. Kaikissa huoneissa on joko parveke tai terassi. Lomailijat voivat myös nauttia erilaisista viihdeaktiviteeteista kuten teemajuhlista ja karaokeilloista. Lapsille on suosituimman sesongin aikana oma puuhakerho.

Lisätietoja osoitteessa www.hotels.com tai numerossa 010 808 097.

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.