Hyppää sisältöön

Linnanmäelle kuusi huippukokkien luotsaamaa ravintolaa

Kirjoittajan oletuskuva
Jenna Lehkonen Päivitetty: 06.03.2012
Linnanmäki avaa huhtikuussa kuuden huippuammattilaisen johtaman keittiömaailman.

Ravintolamaailma avautuu huhtikuussa

Keväällä avautuvaan keittiömaailma Kattilaan kuuluu kuusi ravintolaa, joiden ohjaksissa olevat pitkän linjan ravintoloitsijat ovat ansainneet yhteensä neljä Michelin-tähteä.

Inspiraationsa Linnamäen uudet ravintolat ammentavat eri puolilta maailmaa: edustettuna ovat niin New Yorkin mallin mukaiset lihapullat, välimerelliset herkut kuin japanilainen sushi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ravintoloiden hintatason luvataan olevan huokeammallekin budjetille sopiva. Kattila on kuumana 21. huhtikuuta alkaen, kun Linnanmäki avaa jälleen porttinsa.

Huippukokkien tuliaiset maailmalta

Demon ja Groteskin riveissä tutuksi tullut keittiömestari Tommi Tuominen tuo Kattilaan Kuula-nimisen lihapullabaarin, joka on lainannut sekä aikuisiin että lapsiin vetoavan konseptinsa New Yorkista.

Postresista tutut keittiömestarit tarjoilevat uudessa Coccola-ravintolassaan välimerellisiä makuja, jotka painottuvat italialaiseen keittiöön: listalla on niin risottoa, pastaa kuin pizzaa. Hans Välimäen ravintolan konsepti taas on peräisin Pohjois-Amerikasta, ja sen päätuote on toistaiseksi salainen.

Kotimaiseen keittiöön keskittynyt Aino avaa Kattilaan ravintolan nimeltä Ilona, joka tarjoaa suomalaisia makuja suomalaisista raaka-aineista poronkäristyksestä kalaan. Sushibar + Wine puolestaan yhdistää skandinaavisen muotoilun, sushin ja luomuviinit, joita ravintola tuo itse maahan.

Huipputasoisen keittiömaailman konseptin on luonut ravintola-alan visionääri Kim Heiniö, jonka Kattilan yläkertaan sijoittuva Caruzello muodostaa keittiömaailman kuudennen jäsenen. Caruzellossa on tarjolla moderni eurooppalainen perhebuffet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuva: Linnanmäki