Hyppää sisältöön

Joko testasit suomalaisen huippukokin ravintolan Tukholmassa?

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 01.05.2013
Tukholmassa ravintolan avannut Tomi Björck näkyy parhaillaan myös televisioruudussa.

Tomi Björck esittelee Tukholman ruokakulttuuria

Helsingin suosituimpien ravintoloiden joukkoon kuuluvan Farangin makuja pääsee testaamaan nykyään myös Tukholmassa, sillä Tomi Björck ja Matti Wikberg avasivat alkuvuodesta samannimisen aasialaisravintolan Ruotsin pääkaupungin keskustaan Norrmalmille.

Konsepti on tuttu Helsingin Farangissa vierailleille matkailijoille, ja myös ruokalistalta löytyy samoja annoksia. Mikäli Tukholman-reissua ei ole tiedossa, voi kaupungin ruokakulttuuriin kurkistaa myös television välityksellä: Jimin uusi minisarja Tomin makupaloja Tukholmasta vie katsojat Tukholmassa asuvan Björckin matkassa kaupungin kiinnostavimpiin ruokakohteisiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sarjassa Björck tutustuu paikallisten asiantuntijoiden opastuksella eri kaupunginosien merkittävimpiin kohtaamispaikkoihin kuten ravintoloihin, satamiin ja kauppahalleihin. Katsojat pääsevät seuraamaan esimerkiksi kuinka kala-annos valmistetaan perinteikkään satamaravintolan tavalla – eli elävä kala valitaan itse suoraan altaasta lautaselle.

Sarjassa nautitaan myös tarjoilusta 130 metrin korkeudessa legendaarisen jääkiekkopyhättö Globenin katolla sekä risteillään Tukholman saaristomaisemissa.

Tomin makupaloja Tukholmasta pyörii parhaillaan arkipäivisin Jimillä ja LIV:llä.

>> Lue lisää Tukholman Farangista

Lähde: Visit Sweden
Kuva: Visit Sweden / Ola Ericson

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen