Joko testasit suomalaisen huippukokin ravintolan Tukholmassa?
Tomi Björck esittelee Tukholman ruokakulttuuria
Helsingin suosituimpien ravintoloiden joukkoon kuuluvan Farangin makuja pääsee testaamaan nykyään myös Tukholmassa, sillä Tomi Björck ja Matti Wikberg avasivat alkuvuodesta samannimisen aasialaisravintolan Ruotsin pääkaupungin keskustaan Norrmalmille.
Konsepti on tuttu Helsingin Farangissa vierailleille matkailijoille, ja myös ruokalistalta löytyy samoja annoksia. Mikäli Tukholman-reissua ei ole tiedossa, voi kaupungin ruokakulttuuriin kurkistaa myös television välityksellä: Jimin uusi minisarja Tomin makupaloja Tukholmasta vie katsojat Tukholmassa asuvan Björckin matkassa kaupungin kiinnostavimpiin ruokakohteisiin.
Sarjassa Björck tutustuu paikallisten asiantuntijoiden opastuksella eri kaupunginosien merkittävimpiin kohtaamispaikkoihin kuten ravintoloihin, satamiin ja kauppahalleihin. Katsojat pääsevät seuraamaan esimerkiksi kuinka kala-annos valmistetaan perinteikkään satamaravintolan tavalla – eli elävä kala valitaan itse suoraan altaasta lautaselle.
Sarjassa nautitaan myös tarjoilusta 130 metrin korkeudessa legendaarisen jääkiekkopyhättö Globenin katolla sekä risteillään Tukholman saaristomaisemissa.
Tomin makupaloja Tukholmasta pyörii parhaillaan arkipäivisin Jimillä ja LIV:llä.
>> Lue lisää Tukholman Farangista
Lähde: Visit Sweden
Kuva: Visit Sweden / Ola Ericson