Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Irlantilaiset käyttävät eniten rahaa hotelliyöhön

artikkelin kuva
Uutiset
Hotels.comin tuore Hotel Price Index (HPI®) tutki, paljonko Euroopan eri kansallisuudet käyttivät viime vuonna rahaa hotellimajoitukseen kotimaassa ja ulkomailla.
Teksti: minnam
Päivitetty: 30.03.2010
facebook   whatsapp

Kävi ilmi, että ulkomaille matkustaessaan irlantilaiset panostavat majoitukseen eniten. Suomalaiset puolestaan maksavat ulkomailla yöpymisestä vähemmän kuin kotimaassa – tosin vain euron.

Irlantilaiset maksavat ulkomailla yöpyessään keskimäärin 121 euroa hotelliyöstä. Tämä on selkeästi enemmän kuin mitä muut eurooppalaiset maksavat hotellista ulkomaille matkustaessaan. Irlantilaisten käyttävät keskimäärin 92 euroa per yö kotimaassa. Vuonna 2009 hotellihuoneen keskihinta esimerkiksi Dublinissa oli 76 euroa, joka oli maan keskitasoa. Kallein hotellihuoneen keskihinta Irlannissa oli Killarneyssä, jossa hotelliyö maksoi keskimäärin 106 euroa.

Vähiten rahaa hotelleihin käyttävät ruotsalaiset ja britit, jotka molemmat maksavat ulkomailla majoittuessaan vain 102 euroa per yö hotellihuoneesta.

Kunkin kansallisuuden kotimaassaan maksamat hinnat heijastavat maan hotellien hintatasoa. Esimerkiksi Pohjoismaissa hotellien hinnat ovat moniin Euroopan maihin verrattuna korkeita ja tämä näkyy myös pohjoismaisten matkailijoiden maksamissa hinnoissa: Norjalaiset käyttävät eurooppalaisista kotimaan majoitukseen eniten rahaa per yö, 123 euroa. Norjalaisten jälkeen seuraavaksi eniten kotimaassa yöpymisestä maksoivat tanskalaiset ja suomalaiset. Pienimmällä lovella kukkaroon kotimaan hotellihintojen suhteen pääsivät ranskalaiset, jotka maksoivat vain 81 euroa per yö.

Suomalaismatkailijan maksama keskihinta on Euroopan keskitasoa riippumatta siitä yöpyykö hän kotimaassa vai ulkomailla. Kotimaan hotelliyöstä suomalainen maksaa 104 euroa ja ulkomailla euron vähemmän, eli 103 euroa. Aiempina vuosina suomalaiset ovat olleet listan häntäpäässä, eli Euroopan piheintä kansaa.

Hotels.comin Hotel Price Index on säännöllinen tutkimus hotellihinnoista merkittävimmissä matkakohteissa ympäri maailman. Hotellien hintaindeksi perustuu Hotels.com-sivustolla tehtyihin varauksiin. Esitetyt hinnat eivät ole listahintoja vaan asiakkaiden todella maksamia hintoja. Hinnat perustuvat arviolta 94 000 hotelliin yli 16 000 kohteessa.

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.