Hyppää sisältöön

Hans Välimäki avasi matalan kynnyksen ravintolan Helsingin keskustaan

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 16.05.2013
Hans Välimäki on avannut uuden ravintolan Helsingin Citykäytävään.

Amerikkalaista aamiaista

Kahdella Michelin-tähdella palkitusta Chez Dominiquesta ja Top Chef Suomi -televisiosarjasta tuttu keittiömestari Hans Välimäki on avannut Midhill-ravintolan Helsingin Citykäytävään. Amerikkalais-ranskalaisen bistro-brasserien kerrotaan panostavan kansainvälisellä twistillä päivitettyihin jenkkiklassikoihin sekä viikonlopun brunssiin.

Ensimmäinen Midhill avattiin Linnanmäellä viime vuonna, toinen taas Tampereen Särkänniemessä huhtikuussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Suosion rohkaisemana päätin kokeilla siipiäni myös keskellä Helsinkiä. Keskustan Midhill on jalostunut huvipuistopaikasta hieman ravintolamaisemmaksi kokonaisuudeksi, mutta periaatteet ovat samat: mielenkiintoista käsin tehtyä ruokaa edullisesti ja nopeasti, sanoo Välimäki.

Midhillin alakerrasta saa arkisin aamiaista sekä myöhemmin päivällä hampurilaisia ja hodareita kansainvälisillä vaikutteilla. Yläkerrassa on tarjolla lounasajasta alkaen laajempi menu sekä viikonloppuisin myös brunssi.

Sisustuksessa näkyy graffitikulttuuri

Ravintolan ronski sisustus on saanut inspiraationsa New Yorkista. Graffitiseinä muistuttaa 1980-luvun Citykäytävän tunnelmasta nuorten hengailupaikkana graffitikulttuurin synnyn aikoihin. Seinän on toteuttanut Citykäytävässä aikaa viettänyt graffititaiteilija.

Sisustus hyödyntää myös kierrätystavaraa: baaritiskissä on käytetty vanhaa katon aaltopeltiä ja valaisimet on tehty peltipurkeista.

– Midhill tekee ruokaa, jota tykkään itse syödä ja josta ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi. Tykkään ulkomaillakin liikkuessa istuskella ravintoloissa, joissa on mahdollisimman sekalaista seurakuntaa ja kynnys matalalla, sanoo Välimäki.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde ja kuva: Midhill