Hyppää sisältöön

Myanmariin matkustaminen helpottuu

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 09.05.2010
Myanmariin matkustavat turistit voivat nyt hankkia viisumin suoraan paikan päältä Mandalayn ja Yangonin lentokentiltä.

Myanmarissa toivotaan viisumihelpotusten tuovan maahan lisää matkailijoita. Maassa käy vuosittain eri lähteiden mukaan noin 300 000 – 700 000 matkailijaa, mikä on vain murto-osa esimerkiksi naapurimaan Thaimaan lukuihin nähden. Thaimaassa vierailee yli 14 miljoonaa turistia vuosittain.

– Viisumiuudistus antaa aiempaa helpomman pääsyn maahan, kommentoi Suomesta Myanmariin matkoja järjestävän Mandala Travelin toimitusjohtaja Mika Itävaara.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Maahan saapuvien tulee edelleen lentää Yangonin tai Mandalayn kentille, mutta enää ei tarvitse olla etukäteen järjestettyjä viisumeita, joiden käsittelyyn aiemmin meni useita päiviä tai matkanjärjestäjien kautta jopa yli kuukausi. Uusi käytäntö mahdollistaa spontaanin ja helpon matkustamisen Myanmariin vaikka vain muutamaksi päiväksi.

Matkailijamäärän odotetaan nousevan

Suomalaisturistien vuosittaisesta määrästä Myanmarissa ei ole tarkkaa tietoa, mutta Itävaara arvioi sen liikkuvan alle 300 kävijän paikkeilla.

– Uskon, että erityisesti yksittäisten matkaajien määrä Myanmariin tulee kasvamaan viisumihelpotusten myötä. Maassa on valtavasti upeaa nähtävää ja koettavaa, jota suomalaiset eivät vielä ole löytäneet. Myanmar on vain tunnin lentomatkan päässä Bangkokista, mutta silti aivan erilainen paikka. Paratiisirantojen lisäksi täältä löytyy saariston pikkukyliä, koskemattomia viidakoita ja pohjoisesta Himalajan vuoristoa. Myanmarissa on useiden vanhojen sivilisaatioiden raunioita ja kuningaskuntien historiaa, kuvailee Itävaara.

Vaalit tulossa

Sotilashallinnon johtama Myanmar, entinen Burma, on yksi maailman köyhimmistä maista ja sen hallintoa syytetään korruptiosta ja ihmisoikeuksien polkemisesta. Myanmarin johto on kuitenkin ilmoittanut järjestävänsä tänä vuonna maan ensimmäiset vaalit kahteen vuosikymmeneen.

– Maan vaikeuksista huolimatta myanmarilaiset ovat hyvin iloista ja rauhallista kansaa. Ehkä juuri siksi mitään vallankumouksiakaan ei ole syntynyt. Usein nousee esiin kysymys siitä, onko sotilasjuntan hallitsemaan Myanmariin matkustaminen oikein. Harva kuitenkaan matkustaa mihinkään maahan vain sen hallituksen takia. Nyt Myanmariin on mahdollisuus mennä helposti, todeta tilanne omin silmin ja sijoittaa matkailijan rahat sinne minne itse tahtoo, pohtii Itävaara.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen