hero taustakuva

Kierrä Itämerta risteillen

artikkelin kuva
Risteilymatkat
Itämerellä kannattaa seilata muuallekin kuin Tallinnaan ja Tukholmaan - nauti pitkästä risteilystä ja tutustu monipuolisiin rannikkokaupunkeihin.
Teksti: Jenna Lehkonen
Päivitetty: 08.01.2013
facebook   whatsapp

Suomen Matkatoimiston luksusristeily Itämerelle

Kesä 2010 tuo Suomen Matkatoimiston valikoimiin Royal Caribean Cruise Linesin luksusristeilyn Helsingistä Itämerelle. Heinäkuiset risteilyt vievät lomailijat Itämerelle kansainvälisessä hengessä ja tarjoavat mahdollisuuden tutustua pohjoisen meremme upeaan luontoon ja sen rannoilla sijaitseviin kaupunkeihin.

Vision of The Seas –laiva on hienoine sisustuksineen, marmoriportaineen ja suihkulähteineen luotu aurinkoisten kesäpäivien risteilyalukseksi. Aluksen keskus, Centrum, on seitsemän kerrosta korkea sisäpiha monine kauppoineen. Vision of The Seas on luonnollisesti täynnä ohjelmaa ja monia harrastusmahdollisuuksia.

Päivää voi viettää kuntoillen ja kaunistautuen ShipShape spa- ja kuntokeskuksessa tai kokeilla kiipeilyseinää, uima-allasta tai juoksurataa. Aluksen lavalla voi seurata show-esityksiä, musiikkia ja näytelmiä. Lapset ja nuoret viihtyvät Adventure Ocean -klubilla sekä nuorison omassa diskossa ja spassa.

Suomen Matkatoimiston Itämeren risteilylle on Helsingistä viisi lähtöä. Risteillä voi joko omatoimisesti tai matkanjohtajan johdolla. Reitti vie Helsingistä Pietariin, Riikaan, Gdanskiin, Visbyyn ja Tukholmaan. Pakettimatkalla kaikki on mietitty valmiiksi ja risteilyn hintaan kuuluu suomenkielisten opaspalveluiden ohella esimerkiksi kiertoajelu Tukholmassa, kuljetus lentoasemalle sekä lento Tukholmasta Helsinkiin.

Omatoimimatkalla lomailija suunnittelee itse paluunsa Tukholmasta Suomeen: matkaa voi jatkaa lentäen tai joko Silja Linen tai Viking Linen matkassa. Ja tokihan kesäisessä Tukholmassa voi myös viipyä pidempäänkin! Vision of the Seas -aluksen palvelukieli on englanti, joten omatoimimatkaajille ei ole suomenkielistä palvelua.

Lisätietoa: SMT

Kristina Cruisesin monipuoliset risteilyt

Kristina Cruisesilla on pitkä kokemus Itämerellä risteilystä, mutta yhtiö jättää nyt jäähyväiset kesäiselle Itämerelle touko-kesäkuisen risteilyn merkeissä. Ensimmäinen risteilyn Itämerellä M/S Kristina Regina –alus teki 1990-luvun alussa, ja silloinen reitti vastaa pitkälti tämänkesäistä jäähyväiskierrosta.

Matka alkaa Gotlannista ja saaren ihastuttavasta pääkaupungista Visbysta, ja risteilyn aikana tutustutaan myös muihin hansa-ajan kaupunkeihin. Listalla ovat esimerkiksi mielenkiintoinen Kaliningrad ja Puolan Gdynia, josta tehdään retki naapurikaupunki Gdanskiin. Risteily tutustuttaa myös Liettuan Klaipedaan ja Baltian alueen suurimpaan kaupunkiin Riikaan. Risteily päättyy kotoisaan Helsinkiin.

Kristina Cruisesin valikoimassa on Itämeren kierroksen lisäksi myös muita risteilyitä, joiden aikana voi tutustua Itämeren maisemiin. Esimerkiksi kesäkuussa Kristina Regina tutustuttaa lomalaisia Skandinavian helmiin. Purjehdus halki Itämeren vie Tanskan pääkaupunkiin Kööpenhaminaan ja pieneen Skagenin kaupunkiin, Norjan pääkaupunkiin Osloon, Ruotsin Göteborgiin, sekä Saksan Sassnitziin. Kurkistuksen Itämereen saa myös nelipäiväisillä risteilyillä Pietariin.

Risteilyaluksena kaikilla edellä mainituilla risteilyillä toimii M/S Kristina Regina. Laivasta löytyy monia mukavuuksia ja palveluita kuten kuntosali ja järjestettyä ohjelmaa, mutta pääosassa laivalla on aina merielämän ihanuus ja aito laivatunnelma. Maisemakahvila Navigaressa voi juoda kupin kahvia tai syödä vatsansa täyteen upeiden maisemien keskellä. M/S Kristina Regina liikennöi Suomen lipun alla ja matkustajia palvelee suomalainen henkilökunta.

Lisätietoa: Kristina Cruises

Jenna Lehkonen

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.