Hyppää sisältöön

Paula Hotti

Paula on freelancer-matkajournalisti ja kirjailija, joka on kirjoittanut matkoistaan suomalaiseen ja brittiläiseen mediaan. Innostus ulkomailla asumiseen syttyi 18-vuotiaana kesätöissä Irlannin länsirannikolla. Myöhemmin Paula asui Irlannissa myös Donegalin kreivikunnassa ja Dublinissa.

Savolaissyntyinen Paula on asunut Irlannin lisäksi vuosia Isle of Skyen saarella ja muualla Skotlannin ylämailla. Kaupunkielämäkin on maistunut, ja Paula on asunut myös Lontoossa, Berliinissä ja Göteborgissa. Kaukokohteista Paula on esimerkiksi kiertänyt yhden talven Etelä-Afrikkaa ja toisen Brasiliaa. Pari vuotta vierähti myös pakuelämän lumoissa Euroopassa.

Suomen matkakohteisiin Paula tutustui kunnolla syksyllä ja talvella 2022, kun hän kirjoitti matkaopasta kotimaahansa Lonely Planetille. Vanhan suosikin Saimaan lisäksi eniten sykähdyttivät Koli ja karhujen bongaus Kuhmon seudulla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Matkailijana Paulaa kiinnostaa maitse matkailu: ei pelkästään ympäristösyistä, vaan myös tyylin tuomien satunnaisten haasteiden ja kohtaamisten vuoksi. Parasta on nähdä kuinka maisema muuttuu ikkunan takana samalla kun rupattelee uuden tuttavan kanssa. Paulan upein junamatka on ollut reissu aavikon halki Uzbekistanissa.

Lähivuosien matkahaaveisiin kuuluvat juna- ja lauttamatka Markokkoon sekä Georgia. Myös paluu Skotlannin ylämaille houkuttaa.