Vuoristorata pysyy Linnanmäen ykkösenä

Kylmät ja sateiset säät näkyivät Linnanmäen kävijämäärissä vielä toukokuussa, mutta kesän lomakausi on nostanut kävijämäärät taas edellisvuosien tasolle ja kausi jatkuu vilkkaana. Vaikka 60-vuotiaan huvipuiston 43 laitteen valikoima on Pohjoismaiden laajin, vuodesta toiseen suosituimmaksi laitteeksi nousee vanha kunnon vuoristorata.

“Vuoristoradassa kiehtoo sen nostalgisuus ja olemus, onhan se huvipuiston vanhimpia laitteita”, Linnanmäen toimitusjohtaja Risto Räikkönen kuvaa pian 60-vuotiaan radan viehätystä. “Puusta rakennetut vuoristoradat ovat sen verran harvinaisia, että tervantuoksuinen vauhtiklassikko vetää puoleensa myös uutta sukupolvea.”

Vuoristorata on tänä kesänä ehtinyt kyyditä jo noin 400 000 huvittelijaa. Edellisten vuosien tapaan kärkikymmeniköstä näkyy, että Linnanmäen laitteista haetaan ensisijaisesti vauhtia.

Viime kesänä Linnanmäelle paluun tehnyt Kehrä ei vielä silloin yltänyt kymmenen suosituimman joukkoon, mutta tämän kesän 4. sijasta päätellen vanhojen Enterprise-fanien lisäksi myös uudet huimapäät ovat löytäneet laitteen. Sen sijaan toinen monien suosikki Mustekala on hävinnyt kärkikymmeniköstä mutta ei suinkaan huvipuistosta. Laite muutti kauden alussa laajennetulle Pluto-alueelle, josta löytyy myös tämän kesän lasten uutuus Pilotti.

Linnanmäen kauden 2010 suosituimmat laitteet:

1. Vuoristorata
2. Linnunrata
3. Vekkula
4. Kehrä
5. Salama
6. Kirnu
7. Tulireki
8. Kummitusjuna
9. Hurjakuru
10. Kieputin

Kuva: Linnanmäki

Päivitetty: 14.7.2010

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (3 votes, average: 3,33 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia