Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

VR:n täsmällisyys jäi tavoitteestaan

artikkelin kuva
Uutiset
VR:n junaliikenteen täsmällisyys jäi alle tavoitetason tammi-helmikuussa. Kaukoliikenteen junista 65,4 prosenttia saapui määräasemalleen viiden minuutin tarkkuudella. Täsmällisyystavoite on 90,0 prosenttia.
Teksti: minnam
Päivitetty: 09.03.2010
facebook   whatsapp

Kaukoliikenteen täsmällisyysluvuissa on huomioitu myös perutut junavuorot.

Pääkaupunkiseudun lähiliikenteen täsmällisyys oli 73,8 prosenttia. Tavoite on 97,5 prosenttia. Lähiliikenteen mittarina on junien täsmällisyys lähtö- ja määräasemalla kolmen minuutin tarkkuudella.

Poikkeuksellisen haastava talvikeli vaikutti junaliikenteen täsmällisyyteen alkuvuoden aikana. Pöllyävä lumi ja pakkanen aiheuttivat kalustovikoja ja ongelmia vaihteiden kääntymisessä. Myös 4. tammikuuta Helsingin rautatieasemalla sattunut onnettomuus heikensi matkustajajunien täsmällisyyttä, sillä Helsingin asemalta oli raiteita pois käytöstä noin viikon ajan.

Täsmällisyyden parantamiseksi VR ja rataverkosta vastaava Liikennevirasto ovat yhdessä perustaneet työryhmän, jossa on selvitetty keinoja sujuvan liikenteen takaamiseksi myös hankalissa olosuhteissa. Muun muassa junien sulatukseen on haettu uusia ratkaisuja, ja vaihteita pidetään toimintakunnossa normaalin vaihdelämmityksen lisäksi koneellisesti ja käsin harjaamalla.

Liikennevirasto on lisännyt merkittävästi lumenpuhdistuskapasiteettia erityisesti Ilmalan varikon ja Helsingin ratapihan alueella. Hankalissa sääolosuhteissa ruuhka-aikojen lähijunavuoroja on supistettu, minkä tavoitteena on ollut varmistaa liikenteen sujuvuus ja estää liikenteen täydellinen pysähtyminen.

VR ajaa vuorokaudessa 890 lähiliikenteen ja 310 kaukoliikenteen junaa sekä 500 tavarajunaa.

VR tiedottaa matkustajajunien täsmällisyydestä kahden kuukauden välein. Ajankohtainen liikennetilanne on näkyvillä asiakkaille VR:n Internet-sivuilla www.vr.fi.

Kuva: Leif Rosnell/VR

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Olin,su.7.2.2010 tikkurilanasemalla 4.5 tuntia junan 49 piti lähteä,rovaniemelle klo 13.22 se lähti 18.20 vr.lupasi korvata matkalipun,näin pitkän odotus-ajan vuoksi olen laittanut sinne anomuksen,mut ei ole kuulunut mitään?Tuleeko se korvaus,vai oliko se pelkkää sanan helinää?


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.