Hyppää sisältöön

Illallinen Helsingin yllä – täriseekö lasi nosturin varassa ruokaillessa?

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 05.06.2013
Yli 40 maassa kiertänyt Dinner in the Sky -konsepti on rantautunut jälleen Helsingin Rautatientorille.

Makuelämyksiä Helsingin kattojen yllä

Nousu 50 metrin korkeuteen ja ruokailu yläilmoissa – tällä aterialla ei parane kärsiä korkeanpaikankammosta. Dinner in the Sky tarjoilee makujen lisäksi komeita maisemia Helsingin Rautatientorilla 4. – 9.6.2013.

Nosturi nostaa Dinner in the Sky -ruokailijoiden erikoisvalmeisteiden pöydän noin 50 metrin korkeuteen ja ateria tarjoillaan Helsingin kattojen yllä. Mukaan korkeuksiin vieraiden kanssa tulevat myös päivittäin vaihtuvat huippuravintoloiden keittiömestarit ja illastajia viihdyttävät jazzmuusikot.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tämänkesäisen Dinner in the Skyn keittiömestareita ovat ranskalaisen Alexandre Gauthierin ohella Michelin-kokit Jouni Toivanen ravintola Luomosta sekä Olon Jari Vesivalo. Yläilmoihin nousee myös vuoden ravintolaksi valitun Chef & Sommelierin Sasu Laukkonen. Viidentenä mukana on latvialaisen ravintola Degustaren Mihkel Heinmets, yksi Baltian arvostetuimmista nuorista keittiömestareita.

Onko tämä turvallista?

Kyllä, vakuuttavat tapahtuman järjestäjät. Jokainen asiakas saa tukevat nelipistevyöt turvakseen ja henkilökunnalla on yllään turvavaljaat. Suuria laukkuja ei yläilmoihin saa viedä mukanaan, eikä jalkoja parane turhaan heilutella kenkien putoamisen pelossa.

Pöytä on katettu

Kyyti korkeuksiin on yllättävän tasainen ja pöytäkään ei juuri heilahtele pienestä tuulesta huolimatta. Ruokailijoiden ote laseistaan ja kameroistaan on kuitenkin selvästi normaalia tiukempi.

Vielä toistaiseksi Helsingin lokit eivät ole näitä apajia löytäneet, joten myös kutsumattomilta ruokavierailta saadaan olla rauhassa. Maisemat 50 metrin korkeudesta ovat huikeat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vain hajapaikkoja jäljellä

Helsingin viimevuotinen Dinner in the Sky oli loppuunmyyty ja samaa odotetaan myös tältä vuodelta. Hyvällä tuurilla mukaan saattaa silti vielä mahtua.

– Tällä hetkellä jäljellä on vielä hajapaikkoja, kertoo tapahtuman tiedottaja Petra Ruonankoski.

Dinner in the Sky on kiertänyt jo 42 maassa ympäri maailman. Suuren kiinnostuksen johdosta perusteilla on myös ensimmäinen pysyvä Dinner in the Sky -ravintola, joka avataan Las Vegasiin tänä kesänä.

Lue lisää: Dinner in the Sky

Teksti: Riikka Krenn
Kuvat: Dinner in the Sky / Jurga Mizutaviciute, Riikka Krenn