Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Tampereen 40. elokuvajuhlat käyntiin

artikkelin kuva
Uutiset
Tampereen elokuvajuhlat valtaavat kaupungin jälleen viideksi päiväksi.
Teksti: minnam
Päivitetty: 10.03.2010
facebook   whatsapp

Keskiviikkona festivaalit avataan virallisesti avajaisnäytöksessä kello 18 Plevna 2:ssa. Näytökseen on koottu elokuvajuhlien historian saatosta potpuri, jossa nähdään ja kuullaan näkemyksiä muun muassa kaipuusta tuntureille, rotupolitiikasta, Wittgensteinistä, natsismista…

Keskiviikkona pyörähtävät käyntiin myös kansainvälinen ja kotimainen kilpailusarja sekä ¡Viva el corto! -näytökset. Retrospektiivissä nähtävä Laila Pakalninan ensimmäinen näytös on kello 14 Hällä-teatterissa. Linnake Eurooppa -ohjelmisto käynnistyy ensimmäisellä näytöksellään kello 16 niin ollen Hällä-teatterissa, samoin kuin lyhytelokuvan kaanonin tämän vuotuinen versio kello 20.

Tahvo Hirvosen dokumentti Stadilaista tangoa etsimässä (2010) suomalaisesta tangosta ja sen intohimoisista tulkeista Tuomari Nurmiosta ja Kongontien orkesterista, nähdään maailman ensi-illassa kello 20 Tullikamarilla. Ohjaaja tulee paikalle esittelemään elokuvansa.

Ennakkolipunmyynti on ollut vilkasta. Kotimaisessa kilpailussa 7 nähtävä Joonas Berghällin ja Mika Hotakaisen ohjaama dokumentti Miesten vuoro (2010) on ollut kysytyin näytös, ja tulee myymään loppuun. Miesten vuoro on elokuva miehistä, tunteista puhumisesta ja saunomisesta, ja se sai innoituksensa Pispalan Rajaportin saunassa. Elokuva esitetään perjantaina Plevna 2:ssa kello 16. Myös Julien Templen Oil City Confidential (2009) on myynyt ennakkoon hyvin. Oil City Confidential, dokumentti bändistä Dr. Feelgood, esitetään lauantaina kello 22 Plevna 2:ssa.

Unohtaa ei sovi myöskään Tampereen elokuvajuhlien rikasta oheisohjelmistoa, johon kuuluu iltaklubit, seminaarit, ilmaisnäytökset ja taidenäyttelyt. Muun muassa galleria TR1:ssä on nähtävissä vielä festivaaliviikon ajan näyttely FestArt. Esillä on Harun Farockin, Marjolijn Dijkmanin videoteoksia ja festivaaleille vieraaksi saapuvan Gustav Deutschin FILM IST 1-12, kahdeksalta screeniltä nähtävä tutkielma elokuvasta. Suomesta näyttelyssä on mukana AV-arkin View on Tour 2010.

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.