Hyppää sisältöön

Talouden alamäki ei näy matkustusaikeissa

Kirjoittajan oletuskuva
Päivitetty: 29.03.2011
Taloustilanne ei ole vähentänyt suomalaisten lomanviettoaikomuksia ulkomailla vuonna 2009, selviää Matka 2009 -messujen TNS Gallupilla joulukuun puolivälissä teettämästä tutkimuksesta, johon vastasi 1208 15–69-vuotiasta suomalaista.

Suomalaisista 91 prosenttia aikoo lomailla kotimaassa, kun vuonna 2008 vastaava luku oli 90 prosenttia. Aikomukset tehdä lomamatkoja bussilla ja junalla ovat nousseet, kun taas aikomukset lomailla omassa tai vuokratussa mökissä ovat laskeneet edelliseen vuoteen verrattuna. Vaikka kiinnostus kotimaan mökkeilyä kohtaan on tutkimuksen mukaan hieman laskenut, lomaa aiotaan viettää ulkomailla omassa tai vuokratussa mökissä tai talossa jopa hieman aiempaa enemmän.

Internet suosittu suunnittelu- ja varausväline

Tutkimuksessa selvisi myös, että internetin käyttäminen lomamatkojen suunnittelussa ja matkavarauksien tekemisessä on vahvistunut edelleen. Erityisesti lentomatkan ja hotellin varaamisessa internetin kautta on selvää kasvua aiempiin vuosiin verrattuna. Eniten internetiä käytetään matkan suunnitteluun ja tietojen hakuun, seuraavaksi eniten lentomatkan ja hotellin varaukseen ja kolmanneksi eniten laivamatkan varaukseen. Internetin käyttö lentomatkan, valmismatkan tai hotellin varauksessa sekä matkan suunnittelussa ja tietojen haussa korostuu ulkomailla matkustaneiden joukossa kotimaassa matkustaneisiin verrattuna.