Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Luonto on suomalaisten tärkein hyvän olon lähde

artikkelin kuva
Uutiset
Suomalaisten hyvä olo kumpuaa etenkin luonnosta. Tämä käy ilmi Kotilääkäri-lehden valtakunnallisesta kyselystä, jossa kartoitettiin suomalaisille hyvää oloa tuovia paikkoja.
Teksti: minnam
Päivitetty: 01.07.2010
facebook   whatsapp

Kotilääkäri-lehden toteuttamassa valtakunnallisessa Hyvän olon lähteet -kyselyssä kartoitettiin suomalaisille hyvää oloa tuovia paikkoja. Kyselyn mukaan suomalaisille tärkeät voimanlähteet kumpuavat etenkin luonnosta: metsät, lenkkipolut, puistot, vesistöjen rannat ja luonnossa liikkuminen tuovat monelle hyvää oloa ja lisäävät jaksamista. Myös kylpylät, uimahallit ja hemmotteluhoidot sekä kirjastot, kuntosalit ja kesämökit tuovat arkeen kaivattua harmoniaa.

Ekopsykologi Kirsi Salonen ei hämmästele luonnon merkitystä suomalaisten hyvinvointiin.

“Monet kansainväliset tutkimukset ovat osoittaneet, että myönteiset tunteet kumpuavat usein luontoympäristöstä ja jo pelkän luontokuvan katsominen rauhoittaa mieltä ja laskee verenpainetta”, kertoo väitöskirjaa aiheesta valmisteleva Salonen.

Luonnonmukaiset ohjeet stressin selättämiseen

Kiireinen elämänrytmi, arjen rutiinit ja näyttämisen tarve tekevät elämästä helposti suorittamista. Ekoterapeutti Kirsi Salosen ohjeilla suorittaminen unohtuu ulkoillessa:

· Jätä ainakin välillä kännykkä ja sykemittari kotiin.
· Jo 20 minuutin ulkoilu elvyttää ja keho rentoutuu. Jos stressi on saanut elämästä otteen, vaatii rentoutuminen noin puolentoista tunnin ulkoilun.
· Anna tuulen pyyhkiä poskipäitä tai meren kohinan rauhoittaa ja uskalla ottaa metsien ja maisemien voima vastaan.
· Lintujen bongailu tai kasvien tunnistaminen eivät ole elpymisen edellytys. Anna aistien tutkia ympäristöä rauhassa, jotta maisemien terapeuttinen vaikutus tehoaa kehoon ja mieleen.

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.