Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Euroopassa hypätään puhtaiden vesien puolesta

artikkelin kuva
Uutiset
Suomen luonnonsuojeluliitto haastaa suomalaisia hyppäämään puhtaiden vesien puolesta.
Teksti: minnam
Päivitetty: 27.06.2010
facebook   whatsapp

Suomen luonnonsuojeluliitto järjestää Big Jump -päätapahtuman Vantaanjoella, Pikkukosken uimarannalla Helsingissä sunnuntaina 11.7. klo 15.00-16.00. Jokainen Big Jump -tapahtumassa veteen hyppäävä ja rannalta kannustava rohkaisee samalla Suomen päättäjiä nopeuttamaan vesien hyvän tilan saavuttamista ja sitoutumista vesienhoitosuunnitelmien toteuttamiseen. Omia hyppykuvia ja tiedon hyppypaikastaan voi lähettää Luonnonsuojeluliitolle osoitteeseen [email protected]

Big Jump -tapahtuma on Europan laajuinen. Samalla eurooppalaisille muistutetaan, että kaikkien Euroopan vesien tulisi olla hyvässä tilassa vuonna 2015.

Suomessakin on vielä paljon parannettavaa, sillä neljä viidesosaa Suomen rannikkovesistä on vedenlaadultaan huonossa kunnossa. Samoin puolet Suomen joista ja neljännes järvistä on huonokuntoisia. Suomessa vain osa vesistä tulee saavuttamaan hyvän tilan tavoitevuonna 2015. Rannikon vesistöistä suurin osa tavoittanee hyvän tilan vasta vuonna 2021. Suomenlahden rannikkovesien tilalla on mahdollisuus parantua vasta vuoteen 2027 mennessä.

Big Jump -tempaus sai alkunsa Keski-Euroopan jokivesien suojelutoiminnasta 1990-luvulla. Viimeksi hyppytapahtuma toteutettiin Euroopan laajuisena vuonna 2005. Hyppääjiä oli tuolloin sadoilla paikoilla 22 Euroopan maassa. Suomen luonnonsuojeluliitto on jatkanut tästä alkaen vuosittain hyppytapahtuman järjestämistä maassamme. Liitto haluaa muistuttaa näin jokaiselle suomalaiselle tärkeistä vesistä.

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.